Algemeen

Dragracing: Bij en rond de Tierp Internationals

Bijzonder is het en high tech schijnt het ook te zijn, maar fraai is anders, en of het nu zo milieuvriendelijk is, zullen we ook maar in het midden laten. De diesel gestookte Cadillac van Mårten Johansson die uitkomt in de klasse Super Gas.
diesel.3

diesel.1

diesel.2

Pech voor Arie Pietilä. In de eerste eliminatieronde had de Fin een bye run, maar liep daarbij een flinke motorschade op. Met man en macht werd aan de auto gewerkt en terwijl zijn tegenstander Timo Habermann al op het punt stond om zijn motor voor de halve finale run te starten, werd Pietilä het startvak in gesleept. Al het werk was voor niets, want bij alle pogingen om de motor van zijn Funny Car aan de praat te krijgen, bleef het stil. In alle haast was er waarschijnlijk toch iets niet goed vastgezet.
pietila

Dat er vreemde vogels rondlopen in de dragracesport is een open deur, maar ook gewone vogels houden van de sport. Soms zoeken ze een wat gevaarlijke plaats midden op de baan,
vogel.2

maar meestal blijven ze keurig achter de muur.
vogel.1

Liam Jones lacht als een boer met kiespijn. Na vier mislukte kwalificatieruns ging het in de eerste eliminatieronde met 3,909 seconden en 503 km/u eindelijk wel goed en was de Brit zelfs sneller dan zijn tegenstander Anita Mäkelä. Toch ging de winst op basis van de betere reactietijd naar de Finse en kon Jones naar huis.
jones

De lach van Anita Mäkelä is dan ook nog uitbundiger dan die normaal gesproken al is.
makela

De kip moest het nu weer met een plaatsje op de grond doen.
kip

De wheeliebar van een Pro Stock Motorcycle moet precies goed staan afgesteld en dat vereist soms liggend werken.
wheeliebar

Kim Kristiansen had een alles behalve rimpelloos weekend. Op vrijdag vernielde de Deense Pro Mod-coureur een motor nadat er intern een overdeel niet goed vast bleek te zitten. Op zaterdag sloeg er een remparachute naar binnen om via het achterraam naar buiten te komen toen de rijder de volgorde van 'eerst parachutes trekken en dan pas gaan remmen' even had omgedraaid.
kristiansen

De Duitse Pro Mod-coureurs waren op Tierp goed op dreef. Marco Maurischat verbeterde in de kwalificatie zijn persoonlijk record en bracht dit op 6,03 seconden, klopte in de eerste eliminatieronde Michael Joneskog, maar moest in de kwartfinale zijn meerdere erkennen in de latere winnaar Andreas Arthursson
maurischat

De andere Duitser in het veld, Norbert Kuno, schopte het in de eliminaties tot de halve finales en bracht in de kwartfinale zijn persoonlijk record terug tot 6,03 seconden.
kuno

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet