Algemeen

Dragracing: Bij en rond de Tierp Internationals

Na een paar volledig mislukte runs leek het voor Pro Stock-rijder Robin Norén (in Santa Pod nota bene nog finalist) een moeilijk weekend te gaan worden. Op zaterdag klopte de afstelling plotseling wel en noteerde de jonge Zweed met 6,59 seconden zelfs een nieuw persoonlijk record.
noren.1

dit uiteraard tot grote vreugde van de crew.
noren.2

En nog een blije crew, die van Anita Mäkelä na weer een gewonnen ronde.
blijdschap

Bij de vierde kwalificatierun ging er bij David Vegter in de motor iets mis waardoor de koppakking eruit klapte met een flinke steekvlam als gevolg.
vegter.1

Naast veel schade aan de kop en het blok waren er ook aan het bodywork de nodige reparaties noodzakelijk. Ook hier was opgeven geen optie en met hulp van Mats Brag werden blok en kop gelast, terwijl Kenneth Holmberg van Swecomposite zich over de body ontfermde. Tot vier uur in de nacht was het team van Vegter in touw, maar de volgende ochtend om half negen draaide de motor weer alsof er niets gebeurd was.
vegter

Als Werner Habermann Racing heb je met twee Top Methanol Dragsters ook wat meer wielen nodig.
wielen

Per Bengtsson had de nodige moeite om zijn Super Twin in het goede spoor te houden. De motor balanceert op het randje van de band.
bengtsson

De mooiste Pro Mod was het al, maar nu is het ook nog een een racewinnaar, de Chevelle van Andreas Arthursson.
chevelle.2

Nu de Nitro Vikings Top Fueler op stal blijft, heeft Maja Udtian even geen zitje. Volgend jaar zal de 20-jarige Noorse een van de Top Fuelers van Rune Fjeld Motorsport besturen. Tot die tijd staat ze haar jongere zusje Mari bij die uitkomt in de klasse Super Comp. Terwijl zus Mari haar sociale verplichtingen nakomt, warmt Maja alvast de motor van de Super Comp dragster op.
udtian.1

udtian.2

udtian.5

Mikael Larsson komt uit het slechts 45 kilometer van Tierp gelegen Gävle en kreeg dus al zijn sponsors op bezoek. De rode loper was voor ze uitgelegd.
loper

Pech voor Timo Lehtimäki. Bij de burn out van de halve finale stroomt de nitro door een lek in een brandstofleiding zo uit de auto waardoor de Fin niet van start kan gaan.
nitrolek

Na een verblijf in de Pro Modified klasse beleefde Jöran Persåker op Tierp zijn rentree in de Top Fuelers. De Zweed bestuurde de auto van Monica Oberg en werd getuned door de vaste crewchief van de Zweedse, Dan Söderberg. Persåker kwalificeerde zich als zevende en werd in de eerste eliminatieronde uitgeschakeld.
persaker

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet