Algemeen

Dragracing: Tierp Internationals weer boeiend spektakelstuk

tfm gustafsson ti q1
Rikard Gustafsson

Toptijden

Naast de tweede ronde van het FIA Europees Kampioenschap was de Tierp Internationals ook ronde één van het EDRS Pro Nordic Motorcycle Championship. Net als bij de auto's werden ook hier vele persoonlijke records gebroken en verbluffend snelle tijden op de klokken gezet. In de Top Fuel Motorcycle klasse verbeterde Rikard Gustafsson zich via een al zeer scherpe 5,84 seconden tot 5,81 seconden en schreef op zondag ook de wedstrijd op zijn naam. Met zijn tijd van 5,81 seconden behoort Gustafsson nu zelfs tot een van de snelste Top Fuel Motorcycle rijders ter wereld.

ssb lund
Mogens Lund

In de klasse Super Street Bike klokte Mogens Lund met 6,98 seconden in de kwalificatie zijn eerste 6-seconden run. Achter de Deen verbeterden vele rijders zich waarbij Vesa Ruhanen en Mathias Bohlin regelmatig in de 7,1 seconden scoorden.

ssb bohlin
Mathias Bohlin

Ook in de eliminaties leek Lund onklopbaar, maar werd in de finale met een probleem geconfronteerd waardoor Bohlin de winst greep.

stm finale
Vesa Lipponen (voorgrond) en Marcus Christiansen

Nog fraaier was de strijd in de klasse Super Twin Motorcycle. In de kwalificatie bleven alle acht rijders die zich voor de eliminaties plaatsen onder de 7-secondengrens, een nieuw record. De snelste tijd ging daarbij met 6,315 seconden naar Vesa Lipponen, voor Hans Olav Olstad met 6,319 seconden. Ook in de eliminaties ging het hard waarbij Lipponen en de als derde gekwalificeerde Marcus Christiansen (in de halve finale goed voor 6,37 seconden) zich voor de finale plaatsten. Lipponen verbeterde zich daarin tot 6,30 seconden en pakte de overwinning.

Het FIA Europees Kampioenschap en het EDRS Pro Nordic Motorcycle Championship gaan over drie weken verder met de FHRA Nitro Nationals op het Finse Alastaro Circuit.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet