Algemeen

Dragracing: Veelbelovende start met The Main Event

gerritsen.01
John Gerritsen

Geen Nederlands succes in de Sportsman klassen
In het randprogramma van The Main Event kwamen ook diverse Sportsman klassen aan de start. Helaas was de wedstrijd voor de Nederlandse deelnemers snel over. Super Pro ET telde 38 deelnemers met daaronder vier Nederlanders.

leersum.02
Wouter van Leersum

John Gerritsen verbeterde zijn persoonlijk snelste tijd naar 6,66 seconden, maar bleef in de kwalificatie steken op plek 29, terwijl Wouter van Leersum het tot de 24ste positie schopte. Johan Oomen viel met een 34ste plaats buiten de posities die recht gaven op deelname aan de eliminaties, terwijl Mike Hollaar nog minder geluk had. Op de testdag voor The Main Event liep zijn motor een gat in de zuiger op waardoor hij niet eens aan de kwalificaties kon beginnen.

oomen
Johan Oomen

De eerste eliminatieronde betekende ook meteen het eindstation voor zowel Gerritsen als Van Leersum. In de klasse Pro ET met Arnold Hol en Jan Scheppers twee Nederlanders onder de 41 deelnemers. Scheppers reikte in de kwalificatie tot een 20ste positie, maar werd in de eerste eliminatieronde uitgeschakeld. Hol kwalificeerde zich op de 37ste positie en viel daarmee buiten de eliminaties.

reffeltrath
Stevan Reffeltrath

In de klasse Super Gas met Ronald Huis en Stevan Reffeltrath onder de 19 deelnemers twee Nederlanders. Huis stond na de kwalificatie op plek tien, op twaalf gevolgd door Reffeltrath. Ook hier viel in de eerste eliminatieronde het doek voor beide landgenoten.

huis
Ronald Huis

Zoals gebruikelijk kwam Huis ook in actie in de klasse Super Comp en schopte het daar in de kwalificatie in het uit 17 deelnemers bestaande veld zelfs tot een fraaie eerste positie. Huis wist vervolgens tot de derde eliminatieronde door te dringen, maar werd daarin uitgeschakeld waardoor de halve finales aan zijn neus voorbij gingen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet