Algemeen

Dragracing: Veelbelovende start met The Main Event

bertrand
Maurice Bertrand

In de Pro Stock Bike klasse kenden diverse rijders de nodige problemen waardoor het aantal deelnemers aan de eliminaties werd uitgedund tot drie. In de halve finale trok de als eerste gekwalificeerde Kenneth Holmberg een rood licht waardoor Alex Hope zich voor de eindstrijd plaatste om het daarin op te moeten nemen tegen de Fransman Maurice Bertrand.

finale psb
De Pro Stock Bike finale

In de finale was het echter de beurt aan Hope om een rood licht te trekken (-0,006 seconden!) waardoor de overwinning automatisch aan Bertrand verviel.

venables.01
Steve Venables

Super Street Bike was met 24 deelnemers niet alleen uitstekend bezet, maar ook van een ongekend hoog niveau. Steve Venables pakte in 6,96 seconden de eerste kwalificatiepositie, gevolgd door Mogens Lund (7,02 seconden) en Garry Bowe (7,08 seconden).

maduro.02
Rudolfo Maduro

Van de Nederlanders in het veld schopte Rudolfo Maduro het met 7,41 seconden tot de tiende kwalificatiepositie.

schmidt.03
Margot Schmidt
 
Margot Schmidt sloot de kwalificatie af als 21ste, maar ondanks dat de Nederlandse daarmee de eliminaties niet haalde, kon niets het weekend van Schmidt meer bederven. Met 7,94 seconden dook Schmidt voor het eerst onder de 8-secondengrens, en dat was veel eerder dan ze vooraf had durven dromen. Schmidt is daarmee nu tevens de snelste Nederlandse vrouw op twee wielen.

jennes.01
Erik Jennes

Erik Jennes was met een 22ste plaats de derde Nederlander in het veld, en ook voor hem zat de wedstrijd er na de kwalificaties dus op.

lund.01
Mogens Lund

In de eliminaties bleef Venables de 6,92 en 6,93-seconden runs aan elkaar breien en vestigde met 6,928 seconden zelfs een nieuw Europees record. Lund wist ook tot de finale door te dringen, maar moest zich tegen het geweld van de snelle Brit gewonnen geven.

finale ssb
De Super Street Bike finale
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet