Algemeen

Dragracing: Veelbelovende start met The Main Event

gullqvist.01
Michael Gullqvist

Vijf Pro Mods onder de 6 seconden
Net als in de Top Fuel klasse ging het ook bij de Pro Modifieds in de kwalificaties meteen hard. Michael Gullqvist snelde zelfs naar 5,86 seconden en daarmee eiste de regerend kampioen de eerste positie voor zich op. Achter de Zweed lagen de tijden zeer dicht bij elkaar.

alund.02
Jimmy Ålund

Jimmy Ålund klokte met 5,91 seconden de tweede tijd, terwijl Andy Robinson met 5,925 seconden in de vierde kwalificatiepoging David Vegter naar de vierde plaats verwees. De Nederlander deed het met vier opeenvolgende runs in de 5,9 seconden en een beste tijd van 5,93 seconden meer dan uitstekend.

vegter.02
David Vegter

Kim Kristiansen was met 5,94 seconden de vijfde en laatste rijder onder de zes seconden. In de Pontiac Firebird waarmee een paar jaar geleden Marc Meihuizen in de top van het FIA EK meedraaide, verbeterde de Deen meerdere keren zijn persoonlijk record.

kristiansen.02
Kim Kristiansen

Ook achter de 5-seconden groep waren de verschillen klein. Jan Ericsson bezette met een nieuw persoonlijk record van 6,01 seconden de zesde plaats, op zeven gevolgd door Fredrik Fagerström (6,05 seconden) en Kev Slyfield (6,10 seconden).

ericsson Jan Ericsson

Na een moeizaam 2017 met veel technische problemen, liep de start van het nieuwe seizoen voor Bruno Bader opnieuw op een teleurstelling uit. De Zwitser kwam niet verder dan 6,22 seconden en een tiende kwalificatiepositie om vervolgens in de eerste eliminatieronde te worden uitgeschakeld.

alund.01
Jimmy Ålund

Gullqvist en Ålund bleven ook in de eliminaties met runs van 5,9 seconden de snelste rijders en daarmee de te kloppen mannen. Na een bye run in ronde één, klopte Ålund in de kwartfinale in 5,91 seconden Fagerström om in de halve finale in 5,93 seconden Ericsson een halt toe te roepen.

vegter.03
David Vegter

Gullqvist had in de eerste ronde eveneens een bye run, snelde in 5,91 seconden langs Norbert Kuno en moest het vervolgens in de halve finale opnemen tegen Vegter. De Nederlander was daarmee de enige niet-Zweed in de halve finales, nadat de PTTM Drag Racing-coureur ondanks flinke tyre shakes had afgerekend met Bobby Wallace en Kristiansen (rood licht). In een spannende en fraaie halve finale snelde Vegter naar 6,01 seconden, maar dat was niet genoeg om Gullqvist (5,92 seconden) uit de finale te houden.

finale pm
De Pro Modified finale

In de finale deed de regerend kampioen er met 5,90 seconden nog een schepje bovenop en schreef zo ten koste van Ålund de eerste wedstrijd van het seizoen op zijn naam.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet