Algemeen

Dragracing: Ladies day in Top Fuel en Funny Car op Atlanta Dragway

Pritchett Force podium

In de twee snelste klassen van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series waren op Atlanta Dragway de dames de heren weer eens te snel af. In de Top Fuel klasse boekte Leah Pritchett haar eerste overwinning van het seizoen, terwijl bij de Funny Cars Courtney Force domineerde met een eerste kwalificatiepositie en een zege. In de Pro Stock klasse kon Erica Enders het damespodium niet compleet maken want daar ging de zege voor de tweede keer dit jaar naar Vincent Nobile.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

Een week na de 4-Wide Nationals op zMAX Dragway mochten de rijders van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series alweer aantreden voor ronde zeven, de NHRA Southern Nationals op Atlanta Dragway.

Pritchett a
Leah Pritchett

In de Top Fuel klasse zette Clay Millican in de kwalificatie de snelste tijd op de klokken, gevolgd door regerend kampioen Brittany Force. In de eliminaties was het echter de andere dame in het veld die een hoofdrol voor zich opeiste, Leah Pritchett. Na een overwinning op Pat Dakin, klopte de Don Schumacher Racing-pilote in de kwartfinale William Litton, om in de halve finale Mike Salinas (die in de kwartfinale Millican had uitgeschakeld) het nakijken te geven.

atlanta f tf
De finale met Blake Alexander (voorgrond) en Leah Pritchett

De grootste verrassing was echter Blake Alexander, die aan de andere kant van de eliminatieladder favorieten als Antron Brown, Brittany Force en de leider in de tussenstand, Steve Torrence, voortijdig naar huis stuurde.

Pritchett p
Leah Pritchett

Zijn debuut in een finale kon Alexander echter niet in winst omzetten want met 3,874 seconden was Pritchett haar tegenstander te snel af en boekte zo haar eerste zege van dit seizoen.

C Force a
Courtney Force

Op het podium kreeg Pritchett gezelschap van Courtney Force. In de kwalificatie had de Advance Auto Parts John Force Racing-pilote al de snelste tijd op de klokken gezet en was ook in de eliminaties onklopbaar. Na Jeff Diehl en Tim Wilkerson moest ook Cruz Pedregon zijn meerdere erkennen in de jongste Force dochter.

atlanta f fc
De finale met Matt Hagan (voorgrond) en Courtney Force

In de finale wachtte vervolgens Matt Hagan, die in de kwart- en halve finale zijn Don Schumacher Racing-teamgenoten Tommy Johnson Jr. en Jack Beckman had uitgeschakeld.

C Force p
Courtney Force

Force liet zich echter niet verrassen en in 4,04 seconden snelde de Advance Auto Parts Chevrolet Camaro naar de zege, de tweede overwinning van dit seizoen voor Courtney Force, die nu ook de tussenstand van het kampioenschap aanvoert.

Nobile a
Vincent Nobile

In de Pro Stock klasse had Erica Enders het damespodium compleet kunnen maken, maar de winnares van vorige week werd in Atlanta al in de eerste eliminatieronde uitgeschakeld. Beter verging het Vincent Nobile, die na winst op Chris McGaha ook 'number one qualifier' Greg Anderson te snel af was en zich zo voor de finale plaatste. Aan de andere kant van de eliminatieladder was Tanner Gray goed op dreef door op reactietijd Jeg Coughlin en Drew Skillman te verslaan en richting de finale te rijden.

atlanta f ps
De finale met Tanner Gray (voorgrond) en Vincent Nobile

In een uiterst spannende eindstrijd was Gray opnieuw sneller weg, maar wist Nobile de achterstand tijdens de run weg te werken om vervolgens met een verschil van 0,0007 seconden, omgerekend ongeveer zeven centimeter, als winnaar de finish te passeren.

Nobile p
Vincent Nobile

Met zijn tweede zege van het seizoen is Nobile nu ook de nieuwe leider in de tussenstand van het kampioenschap.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet