Algemeen

Dragracing: Geen problemen in Houston voor Brittany Force, J.R. Todd en Matt Hartford

BForce-Houston

Met constante en snelle runs heeft Brittany Force in Houston de winst gepakt in de vijfde wedstrijd van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series. Het was pas de eerste zege van het seizoen voor de regerend Top Fuel kampioen. Voor Matt Hartford was de overwinning in de Pro Stock klasse zelfs de eerste uit zijn carrière. Voor J.R. Todd was de gang naar het podium wat minder onwennig, aangezien de rijder van Kalitta Motorsports na zijn winst in Las Vegas op Royal Purple Raceway zijn tweede zege op rij pakte.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

De NHRA SpringNationals, de vijfde wedstrijd van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series werd verreden op het nabij Houston gelegen Royal Purple Raceway. In de Top Fuel klasse was Leah Pritchett in de kwalificatie met een tijd van 3,68 seconden iedereen te snel af.

BForce-Houston.02
Brittany Force

In de eliminaties bleek echter Brittany Force niet alleen snel, maar ook nog eens uiterst constant. Met tijden van 3,755; 3,739 en 3,766 seconden was de regerend kampioen met haar Monster Energy John Force Racing dragster achtereenvolgens Terry Haddock, Doug Kalitta en Tony Schumacher te snel af en plaatste zich voor de finale.

tf final houtson
De finale met Terry McMillen (voorgrond) en Brittany Force

Daarin stond Force tegenover Terry McMillen, die in de andere halve finale uiterst verrassend Pritchett het nakijken had gegeven. Hoewel McMillen met 3,81 seconden goed tegenstand bood, was zijn tijd niet goed genoeg om de 3,76 seconden van Force het hoofd te kunnen bieden. Voor Force was het pas haar eerste overwinning van het seizoen.

JRTodd-Houston
J.R. Todd

Bij de Funny Cars ging de eerste kwalificatiepositie naar Robert Hight. De rijder van John Force Racing wist ten koste van onder andere Jonnie Lindberg (kwartfinale) en Jack Beckman tot de finale door te dringen. Aan de andere kant van de eliminatieladder was J.R. Todd succesvol en plaatste zich voor de finale.

fc final houston
De finale met Robert Hight (voorgrond) en J.R. Todd

Met zijn Kalitta Motorsports DHL Toyota Camry is Todd aan een mooie reeks bezig, want net als bij de vorige wedstrijd in Las Vegas was Todd in de eindstrijd zijn tegenstander te snel af en pakte zo met 3,955 tegen 3,993 seconden zijn tweede zege op rij.

MattHartford-Houston
Matt Hartford

In de Pro Stock klasse plaatste Matt Hartford zich ten koste van Chris McGaha, Tanner Gray en Jeg Coughlin uiterst verrassend voor de finale. Maar daarmee was de koek nog niet op want in de finale was Hartford ook nog eens Erica Enders te snel af en pakte zo de eerste overwinning uit zijn carrière.

Whiteley-Houston
Jim Whiteley

Op Royal Purple Raceway werd ook de tweede ronde verreden van de E3 Spark Plugs NHRA Pro Mod Drag Racing Series. Jim Whiteley pakte hier in de finale ten koste van Rick Hord nota bene op reactietijd de winst, nadat Whiteley in de halve finale Steve Jackson ook al op reactietijd het nakijken had gegeven.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet