Algemeen

Dragracing: The Oomen Dragracing verdubbelt de inzet

oomen.02

The Oomen Dragracing verschijnt dit seizoen met twee auto's op de Europese dragstrips, een verdubbeling ten opzichte van de afgelopen jaren. Naast teameigenaar Johan Oomen, die zijn vertrouwde Dodge Viper GTS/R in een nieuw jasje in het strijdperk brengt, heeft Mike Hollaar zich met zijn deze winter gekochte '68 Camaro bij het team aangesloten. De onthulling van de nieuwe teamsamenstelling vond gisterenavond plaats tijdens de VIP Preview Night van de International Amsterdam Motor Show.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: The Oomen Dragracing

The Oomen Dragracing is met Johan Oomen aan het stuur van de Dodge Viper GTS/R al een aantal jaren actief in de klasse Super Pro ET. Na diverse harttransplantaties huist er inmiddels een 740 cubic inch (4-stage) lachgasmotor in het vooronder van de Viper. Afgelopen seizoen verbeterde Oomen daarmee zijn persoonlijk record tot 6,6 seconden. De Nederlander hoopt dit seizoen de volgende stap te maken en denkt daarbij aan tijden van 6,3 tot 6,4 seconden. Oomen blijft uitkomen in de klasse Super Pro ET waarin de tijden over de kwartmijl tussen de 6,00 en 8,99 seconden moeten liggen.

hollaar.02

Met ingang van dit seizoen voegt Mike Hollaar zich bij The Oomen Dragracing. Hollaar was de afgelopen jaren met een Chevrolet Malibu actief in de klasse Pro ET, maar verruilde deze winter de Malibu voor de '68 Camaro waarmee de Zwitser Toni Hodel in het verleden actief was in de klasse Pro Modified. In de Camaro huist een 540 cubic inch (2-stage) lachgasmotor die goed zou moeten zijn voor tijden van rond de 7,5 tot 7,7 seconden. De auto is de afgelopen maanden helemaal nagelopen en opgefrist waarbij het chassis weer SFI is gekeurd. Hollaar zal net als Oomen uitkomen in de klasse Super Pro ET.

"Vorig jaar stond Mike een keer met zijn Malibu bij ons team in de tent. Het klikte meteen. Hij wilde graag een stapje hogerop en de zaken serieus aanpakken. Ik vind het leuk om hem daarbij te helpen. Het wordt voor hem al een hele stap om van een 9-seconden naar een 7-seconden auto te gaan. We starten het seizoen met een nieuwe enthousiaste crew die de afgelopen maanden al veel werk heeft verzet. Ik heb er echt zin in", aldus Oomen.

oomen.01

Beide auto's zijn in nieuwe kleuren gestoken en de officiële presentatie van het team vond donderdagavond plaats tijdens de VIP Preview Night van de International Amsterdam Motor Show. Deze show in de Amsterdamse RAI opent vandaag de poorten voor het publiek en is tot en met paasmaandag 2 april te bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur.

hollaar.01

Oomen en Hollaar hopen hun eerste testruns te maken tijdens American Sunday op Circuit Zandvoort (22 april). Op de voorlopige kalender van het team staan verder drie wedstrijden op Santa Pod (waaronder The Main Event en European Finals), de NitrOlympX op Hockenheim, Bechyne (Tsjechië) en Clastres (Frankrijk), alsmede een grote show in het Noord-Duitse Kiel.

The Oomen Dragracing wordt onder andere gesteund door Folie Totaal, Infra Diensten en Race-Sticker.nl. Nieuwe partners zijn uiteraard van harte welkom.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet