Algemeen

Dragracing: Dubbel Top Fuel programma voor Stig Neergaard

neergaard 18-01

Stig Neergaard gaat met twee wedstrijdseries en twee nieuwe auto's een druk seizoen tegemoet. De Deen rijdt niet alleen het FIA Europees Top Fuel Kampioenschap, maar brengt daarnaast bij diverse shows en evenementen zijn deze winter zelf gebouwde Nostalgia Slingshot Top Fuel dragster aan de start. Neergaard begint het FIA EK met de vertrouwde 'Eye of the Storm' Top Fueler, maar deze auto zal later in het seizoen vervangen worden door een in Amerika gekochte ex Brittany Force dragster.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Stig Neergaard Racing, Remco Scheelings, NHRA

Ondanks dat het nog even duurt voor de eerste wedstrijd van start gaat en Stig Neergaard Racing dit jaar met twee nieuwe auto's in twee wedstrijdseries van start gaat, is het Deense team al bijna klaar met de voorbereidingen op het seizoen.

neergaard 18-02

Met een in de afgelopen maanden zelf gebouwde Nostalgia Slingshot Top Fuel dragster zal het team aan de start verschijnen bij shows en evenementen. Op dit moment staan de Night Show op Hockenheim, Santa Pod, Allingåbro Motor Festival en Mosten Raceday al op de kalender, maar hier zullen nog diverse andere wedstrijden aan worden toegevoegd. De auto zal worden bestuurd door Stig Neergaard, maar bij wedstrijden waar de Deen verplichtingen heeft in het FIA EK zal het stuur worden overgenomen door zijn zoon, Kenni Neergaard.

neergaard 18-03
'Eye of the Storm'

In het FIA Europees Top Fuel Kampioenschap vertrouwt Neergaard bij de eerste wedstrijden nog op de inmiddels vier jaar oude 'Eye of the Storm' Top Fueler. De auto heeft enkele updates en aanpassingen gehad en is klaar voor de start van het seizoen. Later in het jaar zal de auto echter worden vervangen door een in Amerika gekochte ex Brittany Force Top Fueler.

neergaard 18-06
Brittany Force

Force veroverde vorig jaar de titel in de Top Fuel klasse van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series. Het team zal de body van de auto ombouwen waardoor deze niet, zoals in Amerika, voorzien zal zijn van een dichte cockpit. Neergaard, de runner-up van het FIA EK 2016 en de nummer vier van 2017, hoopt met de nieuwe auto weer een gooit te doen naar de titel.

neergaard 18-04
Stig Neergaard

neergaard 18-05
Kenni Neergaard

Net als afgelopen jaren is Lucas Oil weer de belangrijkste partner van Stig Neergaard Racing, terwijl het team tevens de distributeur blijft van Lucas producten in Denemarken.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet