Algemeen

Dragracing: De strijd in de NHRA Mello Yello Drag Racing Series brandt weer los

pritchett DSR

Nog een paar nachtjes slapen en dan gaat op Auto Club Raceway at Pomona met de Lucas Oil NHRA Winternationals presented by ProtectTheHarvest.com het nieuwe seizoen van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series alweer van start. In 2017 was John Force Racing met titels voor Brittany Force (Top Fuel) en Robert Hight (Funny Car) de grote winnaar. Wie zijn de favorieten, kanshebbers en outsiders dit seizoen? Afgelopen week werd er door de teams uitgebreid getest op Wild Horse Pass Motorsports Park (Phoenix) en kon een voorzichtige eerste inschatting worden gemaakt hoe de verhoudingen liggen. En oh ja, in de dragrace sport geen discussie over gridgirls. Hier strijden de girls gewoon mee om de prijzen en titels en met snelste tijden voor Leah Pritchett, Courtney Force en Erica Enders gaven de dames tijdens de vierdaagse testsessie in alle drie de categorieën de concurrentie het nakijken.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA, PR

Geen grote of dramatische wijzigingen deze winter bij de vaste hoofdrolspelers in de NHRA Mello Yello Drag Racing Series. Zoals inmiddels bijna gebruikelijk stapten enkele crewchiefs over van Don Schumacher Racing naar John Force Racing en omgekeerd, maar verder overheerste toch vooral het positieve nieuws dat sponsorcontracten met meerdere jaren werden verlengd en diverse teams aan meer wedstrijden gaan deelnemen dan ze de afgelopen jaren deden. Omdat Old Bridge Township Raceway Park in Englishtown plotseling besloot de poorten van de dragstrip te sluiten, leek het er even op dat het kampioenschap een wedstrijd minder zou tellen. De circuits stonden echter in de rij om het ontstane gat in de kalender op te vullen. Met Virginia Motorsports Park in Richmond werd een waardige vervanger gevonden en daarmee komt de titelstrijd van 2018 toch weer op de inmiddels gebruikelijke 24 wedstrijden.

spring schumacher
Tony Schumacher

Bij grootmachten Don Schumacher Racing en John Force Racing veranderde er in de rijdersbezetting en sponsornamen niets, maar verschijnt iedere auto zoals in Amerika gebruikelijk wel weer met een nieuwe kleurstelling aan de start. Nieuwe kleuren betekent nieuwe foto's en dus publiciteit! DSR zet met Antron Brown (Matco Tools), Leah Pritchett (afwisselend MOPAR, Pennzoil en Papa John's Pizza) en Tony Schumacher (U.S. Army) opnieuw drie Top Fuelers in, terwijl met Ron Capps (NAPA Auto Parts), Matt Hagan (MOPAR), Jack Beckman (Infinite Hero) en Tommy Johnson Jr. (Make-A-Wish) ook weer een viertal Dodge Funny Cars van het type Charger R/T aan de start verschijnt.
 
spring johnson2
Tommy Johnson Jr.


force
Courtney, John en Brittany Force

Chevrolet was uiteraard uiterst tevreden met de resultaten van John Force Racing vorig jaar en ook bij deze grootmacht geen wijzigingen. Brittany Force verdedigt in Monster Energy kleuren haar Top Fuel-titel, terwijl de drie Camaro Funny Cars weer worden bestuurd door John Force (PEAK), Courtney Force (Advance Auto Parts) en regerend kampioen Robert Hight (Auto Club of Southern California).

spring jforce
John Force

spring crampton
Richie Crampton

Bij de derde grote speler, Kalitta Motorsports, vielen deze winter wel enkele wijzigingen te noteren. Richie Crampton, die vorig jaar plotseling het stuur overnam van Troy Coughlin Jr., bestuurt dit seizoen bij alle wedstrijden een Top Fueler van het team, waarbij onder andere de nauwe band tussen Kalitta Air en DHL met een speciale kleurstelling wordt onderstreept. Doug Kalitta verdedigt uiteraard weer de kleuren van Mac Tools.

spring langdon
Shawn Langdon

Bij het Funny Car team van Kalitta is Alexis DeJoria niet meer van de partij. De snelle dame wilde meer tijd aan haar dochter kunnen besteden en met het verdwijnen van DeJoria zijn ook de fraaie kleuren van Tequila Patron verleden tijd. Binnen het team stapte Shawn Langdon echter over van de Top Fueler naar de Funny Car en verschijnt op de baan in de kleuren van Global Electronic Technology. De tweede Toyota, en opnieuw in DHL-kleuren, blijft in handen van J.R. Todd.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet