Algemeen

Dragracing: Spanning en snelle tijden bij NitrOlympX

sg finale
Stevan Reffeltrath (voorgrond) klopt in de finale Gerd Habermann

Sportsman
De NitrOlympX kende ook weer een groot scala aan Sportman klassen, met daarin zoals gebruikelijk zo dicht bij huis diverse Nederlanders. Om meteen met het grootste succes te beginnen, werd de klasse Super Gas gewonnen door de Nederlander Stevan Reffeltrath.

sg moss reff
Cas van de Mosselaar en Stevan Reffeltrath

In de kwalificatie had Reffeltrath het tot de tweede positie geschopt en moest het daardoor in de eerste eliminatieronde opnemen tegen de tweede Nederlander in het veld, Cas van de Mosselaar. Reffeltrath won op reactietijd en wist vervolgens tot de finale door te dringen waarin hij afrekende met routinier Gerd Habermann.

celestin
Kenneth Celestin

De klasse Super Comp telde twaalf deelnemers met daarin één Nederlander, Kenneth Celestin. Omdat de eliminatieladder werd bepaald op acht, viel Celestin met zijn negende kwalificatiepositie net buiten de boot.

oomen
Johan Oomen

Super Pro ET telde maar liefst 42 deelnemer met daarin met Johan Oomen welgeteld één Nederlander. Oomen zette een 21ste tijd op de klokken maar werd in de eerste eliminatieronde uitgeschakeld.

scheppers
Jan Scheppers

Pro ET telde zelfs 54 deelnemers. Jan Scheppers deed het met een zevende kwalificatiepositie uitstekend, terwijl Eddy van den Bos de 13de kwalificatiepositie voor zich opeiste. Marc Hijmans besloot de kwalificaties als 33ste, Arnold Hol als 35ste terwijl Mike Hollaar met een 45ste plaats de Nederlandse rij afrondde.

bos
Eddy van den Bos (voorgrond) strandde in de kwartfinale

Van de Nederlanders was alleen Van den Bos succesvol want hij wist zelfs tot de kwartfinale door te dringen, in dit sterke veld een keurige prestatie.

In het 32 deelnemers tellende veld van de Junior Dragsters verdedigden Cheyenne Visser (22ste) en David Celestin (29ste ) de Nederlandse eer. Helaas was voor dit tweetal de wedstrijd na de eerste eliminatieronde al over.

vdbelt
Kars van den Belt

Nederlands succes was er ook in een Sportsman klasse bij de motoren. In de klasse Funny Bike eiste Kars van den Belt in 7,36 seconden de eerste kwalificatiepositie voor zich op. In de eliminaties maakte de Nederlander geen fouten, verbeterde zich tot tijden in de 7,1 seconden en wist uiteindelijk zelfs de winst mee naar huis te nemen. De klasse Super Twin Top Gas tenslotte leverde een overwinning op voor de Duitser Jörg Lymand. In tegenstelling tot het verleden deden er in deze klasse geen Nederlanders mee.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet