Algemeen

Dragracing: David Vegter's PTTM Drag Racing Camaro in het nieuw

pttm camaro.01

De PTTM Drag Racing '67 Camaro van David Vegter verschijnt komend weekend tijdens de NitrOlympX in een nieuwe lay-out aan de start. De adempauze tussen de wedstrijd eind juni in Finland en deel twee van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing dat aanstaande vrijdag op Hockenheim van start gaat is gebruikt om de tijdelijke kleurstelling te vervangen voor de definitieve uitmonstering. De vanaf het allereerste uur bij Vegter vertrouwde hoofdkleur matzwart is behouden gebleven, maar met name PedalToTheMetal Musclecar Performance is nadrukkelijker op de auto zichtbaar geworden.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: PR

Kort voor aanvang van het seizoen 2017 werd de PTTM Drag Racing Pro Modified '67 Camaro van diverse lichtgewicht bodypanelen voorzien. Tijd om de auto van David Vegter nog voor The Main Event op Santa Pod van het beoogde kleurenschema te voorzien, was er niet meer, en met twee wedstrijden kort op elkaar in het noorden van Europa, kwam het opnieuw 'stickeren' er ook niet van.

pttm camaro.02

Pas na de derde wedstrijd van het FIA Europees Kampioenschap, de FHRA Nitro Nationals in het Finse Alastaro, kwam de PTTM Drag Racing '67 Camaro begin juli terug in Nederland en werd de zomerpauze benut om de auto van zijn definitieve 2017-kleurstelling te voorzien.

pttm camaro.03

Aanstaand weekend komt Vegter voor het eerst in actie met de in een nieuw jasje gestoken Camaro, waarbij op de nu gepubliceerde foto's overigens nog diverse (sponsor)stickers ontbreken. Vrijdag gaat in Hockenheim met de NitrOlympX het tweede deel van het FIA EK van start. Een week na Hockenheim staat met de Dico International op Tierp Arena meteen de volgende race op het EK-programma, twee weken later gevolgd door de afsluitende European Finals op Santa Pod.

pttm camaro.04

Vegter staat op dit moment op een fraaie tweede plaats in de Pro Modified klasse van het FIA EK, op slechts 23 punten van regerend kampioen Michael Gullqvist, terwijl de voorsprong van de Nederlander op de nummer drie, Jimmy Ålund, 32 punten bedraagt.

pttm camaro.07
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet