Algemeen

Dragracing: Drag Challenge en Gardermoen Raceway maken stappen

Als je er toch bent om Maja Udtian te steunen en je vriend Jamie Willis helpt met de tuning van de Top Fueler, dan kun je net zo goed ook zelf meteen de handen uit de mouwen steken. Birgitte Bremnes, zelf Top Fuel en Funny Car-rijdster, ontfermt zich over de koppelingsplaten van de Top Fueler.
bremnes.010

Gardermoen Raceway grenst letterlijk aan Gardermoen Airport en dus kun je zomaar een Top Fueler en vliegtuig in één beeld hebben. Door de aanwezigheid van het vliegveld heeft Gardermoen Raceway geen problemen met geluid en kan er tot de duisternis invalt worden doorgereden.
vliegtuig.01

Dragrace in de lucht?
vliegtuig.02

Junior Dragsters, ready for take off.
jd file

Dreigende luchten, maar in tegenstelling tot vorig jaar viel de meeste neerslag nu in de avond en nacht.
lucht.004

Bij de diverse motorklassen telde de Drag Challenge mee voor het EDRS Pro Nordic Motorcycle Championship. In de klasse Top Fuel Motorcycle ging de winst in de finale naar Rikard Gustafsson (voorgrond) die Sverre Dahl klopte. Dahl was in de kwalificaties nog goed geweest voor runs van 5,98 en 5,93 seconden, voor de Noor zijn eerste runs onder de zes seconden.
tfm final gm

In de klasse Super Twin Motorcycle klopte de Amerikaan Tommy Grimes (voorgrond) in de finale Roman Sixta.
stm final gm

Terwijl in de Pro Stock Motorcycle finale Thomas Lysebraaten Olsen (voorgrond) de Fin Timo Savolainen op reactietijd het nakijken gaf. Voor de Noor was het al zijn derde opeenvolgde zege in het EDRS Pro Nordic MC.
psm final gm

In de klasse Super Street Bike klopte Robert Nilsson (voorgrond) enigszins verrassend Mogens Lund, de winnaar van de eerste twee EDRS Pro Nordic MC races.
ssb final gm

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet