Algemeen

Dragracing: Tegenslag voor Pro Dutch Racing bij Tierp Internationals

tooren.320

Het zit Pro Dutch Racing dit seizoen nog niet mee. Nadat het team tijdens de openingsronde van het FIA Europees Kampioenschap op Santa Pod geplaagd werd door een brandstoftoevoerprobleem, brak op het Zweedse Tierp Arena bij de tweede wedstrijd een onderdeel in de motor. De schade aan de krachtbron van de Pro Dutch Racing Plymouth Barracuda was zo groot, dat reparatie ter plaatse niet mogelijk bleek. "We zijn er behoorlijk ziek van, zeker omdat we nu ook de derde ronde van het kampioenschap in Finland moeten laten schieten", aldus een teleurgestelde Pro Dutch Racing-piloot Michel Tooren.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Omdat het brandstoftoevoerprobleem dat de voortijdige uitval bij The Main Event had veroorzaakt, was opgelost, keek Pro Dutch Racing vol vertrouwen uit naar de tweede wedstrijd van het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap op de fraaie Zweedse baan van Tierp Arena. De in Engeland gereden 60-voettijd gaf daarbij extra hoop op een goede uitslag. Dat de Tierp Internationals desondanks een moeilijke wedstrijd zou worden, stond voor Pro Dutch Racing-piloot Michel Tooren vooraf al vast, want de Zweedse ronde van het FIA Europees Kampioenschap trekt altijd een keur aan uiterst snelle Scandinavische deelnemers.

tooren.300

De eerste kwalificatierun op vrijdag leverde geen goede tijd op omdat de Cuda direct na de start gripproblemen kreeg en Tooren de auto moest laten uitrollen. Bij de start van de tweede run trad tyre shake op waardoor de Cuda scheef trok en Tooren van het gas moest. Hoewel de Pro Dutch Racing-piloot nog wel aanzette, bleef de tijd steken op 10,1 seconden. Op zaterdag stonden er nog twee kwalificatieruns op het programma en dus was er nog van alles mogelijk. Bij de start van de derde run ging het nu wel goed, maar richting de finishlijn voorspelde een grote rookpluim niet veel goeds. Dat er toch nog een tijd van 6,6 seconden op de klokken verscheen en Tooren zich daarmee voor de eliminaties plaatste, was van ondergeschikt belang.

tooren.222

"Waarschijnlijk is er een wieltje van een lifter gebroken. Of dat domme pech door een defect onderdeel is, of dat die breuk door iets anders veroorzaakt is, dat is nauwelijks te achterhalen. Dat zette echter een kettingreactie in gang waardoor alle bewegende delen in de motor zware schade hebben opgelopen en ook het blok zelf er niet bepaald fris meer uitziet. We hebben twee bekers met kleine stukjes aluminium van de stukgeslagen zuiger uit het blok gehaald", aldus een zwaar teleurgestelde Pro Dutch Racing-piloot. De schade was zo groot dat reparatie ter plaatse niet mogelijk was en Pro Dutch Racing de Tierp Internationals na de derde kwalificatierun voor gezien moest houden. "Dat er ondanks alle problemen in die run toch een 6,6 seconden op het bord komt, geeft aan wat er mogelijk zou zijn geweest bij een probleemloze run. Maar 'als' bestaat niet in de sport", aldus een berustende Michel Tooren.

tooren.121

Omdat de derde ronde van het FIA EK al voor 1 en 2 juli op de kalender staat en deze wedstrijd ook nog eens in het verre Finland is, is de tijd om alle schade te herstellen te kort en heeft het team moeten besluiten de wedstrijd in Alastaro te laten schieten. Om voor de vierde ronde van het FIA Europees Kampioenschap toch de nodige testmeters te kunnen maken, reist Pro Dutch Racing in het weekend van 29 en 30 juli naar Santa Pod Raceway. Op de Engelse baan staat dan de voor het MSA British Pro Modified Championship meetellende Mopar Euro Nationals op het programma.

tooren.311

Pro Dutch Racing bedankt hierbij zijn partners voor het seizoen 2017: Arton USA Cars & Parts, Burger Ferry Agencies, Climalogic, De Stroming Media, Dockmarks Signs BV, Duraship, Emprove People, Café t' Buisie, F.E.M.M. Rotterdam BV, Flanto Shipping BV, Helmacap Belgie B.V.B.A., Hobrand Algebra BV, Jansma Shipyard, MST Shipping, Noordtrans Scheepvaartbedrijf, Oonincx Scheepsonderhoud BV, RBC Nederland BV, Riegman & Klaverdijk BV, Rotyle Dakbedekking, RTR Barging, Scheepswerf 't Ambacht, Tribute Space BV, Tristan Shipping BV, Ve woning en scheepsstoffering, Verhaar Omega, VKV Service BV, VOF Saron, Vrooam Powersports Lubricants International BV, Wico Logistics en Rijnaarde Global Trading & Logistics BV.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet