Algemeen

Dragracing: Leah Pritchett slaat terug met zege in Houston

pritchett houston.p

Top Fuel-pilote Leah Pritchett heeft met haar derde zege van het seizoen de leiding heroverd in de tussenstand van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series. Bij de Funny Cars boekte regerend kampioen Ron Capps in Houston zijn eerste overwinning van het jaar, terwijl Bo Butner voor het eerst in zijn carrière de winst greep in de Pro Stock klasse.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

De NHRA SpringNationals op Royal Purple Raceway nabij Houston was de vijfde wedstrijd uit de 24 races tellende NHRA Mello Yello Drag Racing Series.

pritchett houston.a
Leah Pritchett

Na haar zeges bij de eerste twee wedstrijden van het seizoen in Pomona en Phoenix, waren race nummer drie en vier voor Leah Pritchett wat minder succesvol verlopen. In Houston sloeg de Don Schumacher Racing-rijdster echter hard terug. In de eliminaties klokte Pritchett allemaal tijden van 3,7 seconden en liet daarmee Scott Palmer, Doug Kalitta en DSR-teamgenoot en regerend kampioen Antron Brown kansloos.

millican houston
Clay Millican

In de finale wachtte vervolgens de confrontatie met Steve Torrence, die met tijden van 3,7 seconden al net zo constant bleek en in de halve finale de als eerste uit de kwalificaties naar voren gekomen Clay Millican naar huis had gestuurd.

tffinal houston
De finale met Steve Torrence (voorgrond) en Leah Pritchett

In de finale toonden Pritchett en Torrence opnieuw hun snelheid en constantheid waarbij Pritchett met 3,781 tegen 3,787 seconden aan het langste eind trok. Met haar derde overwinning van het seizoen nam Pritchett de leiding in de tussenstand van het kampioenschap weer over van teamgenoot Tony Schumacher.

capps houston.p
Ron Capps

Bij de Funny Cars boekte regerend kampioen Ron Capps zijn eerste overwinning van het jaar. In de NAPA Auto Parts Dodge Charger R/T klopte Capps in de kwartfinale Jonnie Lindberg, die daarmee bij zijn derde Funny Car optreden voor eerst niet de finale haalde.

force houston
Courtney Force was in de kwalificaties nog als nummer één geëindigd

In de halve finale was Capps vervolgens ook te sterk voor Don Schumacher Racing teamgenoot Jack Beckman en moest het vervolgens in de finale opnemen tegen Robert Hight, die aan de andere kant van de eliminatieladder nummer één qualifier Courtney Force het nakijken had gegeven. Hight kreeg in de finale echter problemen en hoewel Capps met een op de finishlijn exploderende motor ook niet schadevrij bleef, ging de winst in 4,00 seconden naar de NAPA DSR-piloot.

capps houston.a
Ron Capps

butner houston
Bo Butner

In de Pro Stock klasse boekte Bo Butner zijn eerste overwinning uit zijn (Pro Stock) carrière. In de halve finale gaf Butner in zijn Jim Butner's Auto Chevy Camaro Ken Black Racing teamgenoot Greg Anderson het nakijken en was in de finale met 6,55 tegen 6,56 seconden Jeg Coughlin Jr. te snel af.

pmfinal houston
De Pro Mod finale met Steve Matusek (voorgrond) en Shane Molinari

De Pro Modified klasse werd een prooi van Steve Matusek. In de finale had Matusek het moeten opnemen tegen Shane Molinari, maar omdat deze laatste bij de start in de fout ging en daarmee een rood licht kreeg, verviel de winst automatisch aan Matusek.

In de Top Alcohol Dragster klasse snelde voormalig FIA Europees Top Methanol Dragster kampioen Fred Hanssen in 5,36 seconden naar een keurige zesde kwalificatiepositie. De Noor wist vervolgens ook de eerste eliminatieronde in winst om te zetten, maar kwam in de kwartfinale in de problemen, moest van het gas en zag daarmee zijn kansen op een halve finaleplaats in rook opgaan.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet