Algemeen

Dragracing: John Force wint, maar Jonnie Lindberg steelt de show

schumacher-gainesville
Tony Schumacher

In de Top Fuel klasse ging de winst voor het eerst dit seizoen naar achtvoudig kampioen Tony Schumacher. De U.S. Army-rijder van Don Schumacher Racing had in de kwalificatie al de snelste tijd op de klokken gezet en liet met runs in de 3,7 seconden ook in de eliminaties zijn tegenstanders kansloos. In de finale moest Schumacher het opnemen tegen zijn DSR-teamgenoot en regerend kampioen Antron Brown. Hoewel Brown beter weg was bij de lichten, wist Schumacher zijn teamgenoot met een snellere tijd (3,70 tegen 3,76 seconden) net voor de finish te achterhalen en de winst te pakken.

shane gray-gainesville.a
Shane Gray

De Pro Stock klasse kende voor de derde keer in drie races een andere winnaar. Na Jason Line en Greg Anderson was het nu Shane Gray die, door in de finale Anderson te kloppen, op het podium mocht plaatsnemen. Dat Shane Gray meedeed was eigenlijk al bijzonder want eind vorig jaar gaf hij aan bij Gray Motorsports het stuurtje over te geven aan zijn 18-jarige zoon Tanner Gray. Om zijn zoon bij te staan en wat testwerk voor het team te verrichten, besloot Shane Gray toch aan enkele wedstrijden mee te doen, met nu dus een overwinning bij de Gatornationals als resultaat.

pmfinal-gainesville
De Pro Mod finale met op de voorgrond Steven Whiteley

De Gatornationals was tevens de eerste wedstrijd van de twaalf races tellende NHRA J&A Service Pro Mod Drag Racing Series. Maar liefst 27 Pro Mods meldden zich in de kwalificaties waarbij de snelste tijd gereden werd door Steve Jackson met 5,781 seconden en de nummer 16 en als laatste voor de eliminaties geplaatste Eric Latino nog altijd goed was voor 5,855 seconden.

latino-gainesville
Eric Latino

Diezelfde Latino schakelde in de eerste eliminatieronde Jackson uit en zette in de kwartfinales met 5,727 seconden zelfs een nieuw nationaal Pro Modified record op de klokken. Dat Latino toch bleef steken in de kwartfinales werd veroorzaakt door zijn magere reactietijd. Uiteindelijk bereikten Steven Whiteley en Mike Castellana de finale waarbij de eerstgenoemde in 5,79 seconden de winst greep.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet