Algemeen

Dragracing: Dragracing in Rusland vanaf de NRing

baan.002

Afgelopen weekend werd op Autodrom Nizegorodskoye Koltco, kortweg de NRing, de derde ronde van het Russian Drag Racing Championship verreden. Op uitnodiging van organisator Dragtimes reisde de Nederlander David Vegter naar het 400 kilometer ten oosten van Moskou gelegen Nizhny Novgorod om met zijn Pro Modified '67 Camaro de strijd met de Russische concurrentie aan te gaan. Een mooie gelegenheid om nader kennis te maken met de stand van zaken in het Russische dragracen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

Autodrom Nizegorodskoye Koltco, voor het gemak van de buitenlanders ook wel aangeduid als de NRing, is een vrij recent aangelegd 'gewoon' circuit waarvan het rechte stuk is verlengd om zo tot een dragstrip te komen. Voordelen daarvan zijn de goede faciliteiten van een pits en mediacentrum. Nadeel is echter dat alleen de eerste 200 meter van de baan geprepareerd kan worden en de uitloop erg kort is. Hoewel er over de kwartmijl gereden werd, moest David Vegter al voor de 200 meter van het gas om niet aan het eind in de grindbak te belanden.
circuit.000

circuit.002

baan.000

baan.001

baan.005

pits

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet