Algemeen

Dragracing: Brown, Worsham en Enders lopen uit

stlouis brown a

Met een tweede opeenvolgende overwinning hebben Antron Brown (Top Fuel) en Del Worsham (Funny Car) hun voorsprong in de eindfase van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series flink vergroot. Ook in de Pro Stock klasse deed de lijstaanvoerder goede zaken. In de finale moest regerend kampioene Erica Enders weliswaar haar meerdere erkennen in teamgenoot Drew Skillman, maar met de runner-up finish pakte de Elite Motorsports-rijdster aanzienlijk meer punten dan haar naaste concurrenten.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

De AAA Insurance NHRA Midwest Nationals op Gateway Motorsports Park was de tweede wedstrijd van de zes races tellende play-off die de kampioenen moet opleveren in de NHRA Mello Yello Drag Racing Series. In St. Louis waren het vooral de winnaars van een week geleden die goede zaken deden.

stlouis torrence
Steve Torrence

In de Top Fuel klasse was het in de kwalificatie echter Steve Torrence die de snelste tijd op de klokken zette en daarmee meteen de resultaten zag van het deze week aantrekken van crewchief en meestertuner Alan Johnson. In de kwartfinale moest Torrence het echter afleggen tegen Dave Connolly, waarna de door C&J Energy Services gesponsorde rijder ten koste van Brittany Force tot de finale wist door te dringen. Daarin wachtte Antron Brown, die na zijn overwinning van vorige week dit keer Terry McMillen, Shawn Langdon en Billy Torrence (de vader van Steve) aan de kant schoof.

stlouis brown p
Antron Brown

Ook in de finale was de Matco Tools Don Schumacher Racing-piloot weer net iets sneller en pakte met 3,72 tegen 3,75 seconden ten koste van Connolly zijn tweede opeenvolgende zege.

stlouis worsham
Del Worsham

Bij de Funny Cars waren het de in de kwalificatie als eerste en tweede geklasseerde Matt Hagan en Del Worsham die ook in de eliminaties snel bleven en zich voor de finale wisten te plaatsen. En ook hier bleef de winnaar van vorige week zegevieren. Worsham klopte de regerend kampioen en vergrootte zijn voorsprong in de tussenstand. De winnaar creëerde nog zijn eigen vuurwerk, door na een motorexplosie in vlammen de finishlijn te passeren.stlouis skillman
Drew Skillman

In de Pro Stock klasse boekte Greg Anderson zijn tweede opeenvolgende poleposition, maar net als vorige week lukte het de Summit KB Racing-rijder niet om tot de finale door te dringen. Dat deden wel de twee Elite Motorsports-teamgenoten Drew Skillman en Erica Enders. De regerend kampioene maakte indruk door in twee opeenvolgende runs een reactietijd van 0,002 seconden te laten noteren. In de finale evenaarde Enders deze score met 0,003 seconden bijna nog een keer, maar omdat haar Camaro daarna tractie verloor, ging de winst naar Skillman, de eerste overwinning voor de dit jaar in de Pro Stock klasse debuterende rijder. Met haar runner-up finish bouwde Enders haar voorsprong op Anderson wel verder uit.

stlouis skillman enders
Erica Enders en Drew Skillman

Komend weekend staat met de NHRA Keystone Nationals op Maple Grove Raceway in Reading de derde play-off ronde van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series op het programma.

stlouis knowles
Mike Knowles

In de NHRA J&A Service Pro Mod Drag Racing Series ging de overwinning naar Mike Knowles, die in de finale Rickie Smith te snel af was. Omdat lijstaanvoerder Mike Janis al in de tweede ronde werd uitgeschakeld, slonk zijn voorsprong op de als tweede geklasseerde Troy Coughlin Sr. tot slechts 28 punten. De Pro Mods hebben nog één race te gaan, en wel in Las Vegas.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet