Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula 4

ADAC F4: Schumacher jr. rijdt dit seizoen voor Van Amersfoort Racing

schumacher jr

Mick Schumacher, de zoon van de zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen, rijdt het komende seizoen voor Van Amersfoort Racing in de nieuwe Duitse ADAC Formule 4-serie. Dat maakte de Gooise renstal vanmorgen bekend, hoewel het nieuws, mede dankzij de Duitse boulevardkrant 'Bild', al een tijdlang de ronde deed. Weliswaar probeerden teameigenaren van andere teams door het strooien van andersluidende geruchten nog de schijn op te houden, dat de deal tussen het Nederlandse team en de Duitse rijder nog niet beklonken was, maar in werkelijkheid was de overeenkomst al lang een feit. Afgelopen week testte Schumacher jr. al met de Formule 4-auto van Van Amersfoort Racing en ook voor deze week staan testritten op het programma.


Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Mick Schumacher, die tot dusver in de kartsport onder het pseudoniem 'Mick Junior' in actie kwam, reed het afgelopen jaar in de sterk bezette Deutsche Junior-Kart-Meisterschaft (DJKM), waarin hij tweede werd. Zo kwam ook het contact met Van Amersfoort Racing tot stand. "Het is bij ons team een goede traditie dat we de rijder die tweede wordt in het Duits kampioenschap een test in onze simulator aanbieden. Dat doen we al een aantal jaren, het contact verloopt altijd via de Duitse autosportfederatie DMSB en zo kwamen we dus ook met Mick in aanraking", vertelt Frits van Amersfoort. "Hij bracht bij ons een dag op de simulator door en in december hebben we hem uitgebreid gevolgd tijdens een test, waarbij we meer en meer van zijn kwaliteiten overtuigd raakten. We kijken dan ook uit naar een succesvol seizoen."

Eerder dit jaar maakte Van Amersfoort Racing bekend, in het komend seizoen aan de nieuwe Duitse ADAC Formule 4-serie te zullen deelnemen, als aanvulling op het bestaande programma in het FIA EK Formule 3. Mick Schumacher is de eerste rijder die door Van Amersfoort Racing voor de nieuwe instapklasse is vastgelegd. "Onderhandelingen met andere rijders zijn op dit moment nog gaande, we hopen binnen afzienbare tijd onze volledige bezetting te kunnen aankondigden", aldus teameigenaar Van Amersfoort. Het seizoen in de Duitse Formule 4, waarin naar het voorbeeld van de Italiaanse serie met Tatuus-chassis en Abarth-motoren wordt gereden, begint tijdens het laatste weekeinde van april op het circuit van Oschersleben. Het merendeel van de races wordt verreden in het voorprogramma van de ADAC GT Masters, al is de Formule 4 er tijdens het Masters-weekeinde in september op Zandvoort niet bij. De enige gelegenheid om de serie in de Benelux in actie te zien is het ADAC-weekeinde op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen, waar van 19 tot en met 21 juni wordt geracet.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet