Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Matt Hagan op herhaling in Phoenix

phoenix hagan a

Na zijn zege op Pomona heeft Funny Car-rijder Matt Hagan in Phoenix ook de tweede wedstrijd van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series op zijn naam geschreven. In de Top Fuel klasse herstelde Tony Schumacher zich sterk van een mindere eerste race door in de finale Doug Kalitta het nakijken te geven en de overwinning naar zich toe te trekken. Bij de Pro Stockers verraste Rodger Brogdon in de finale regerend kampioen Erica Enders en pakte zo de overwinning.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

Twee weken na de openingswedstrijd op Pomona stond voor de rijders van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series op Wild Horse Pass Motorsports Park in Phoenix met de CARQUEST Auto Parts NHRA Nationals de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma.

phoenix hagan p

Dubbel voor Matt Hagan
Bij de Funny Cars bleek er in de krachtsverhoudingen weinig veranderd te zijn. Na een eerste kwalificatiepositie was Matt Hagan ook in de eliminaties onklopbaar. Met tijden laag in de 4,0 seconden schakelde de Don Schumacher Racing-rijder onder andere Cruz Pedregon en Alexis DeJoria uit en stond daarmee in de finale. Aan de andere kant van de ladder bleek Del Worsham (Kalitta Motorsports) in de halve finale te sterk voor Robert Hight, de laatst overgebleven John Force Racing-piloot. In de finale deed Hagan er nog een schepje bovenop en met 3,975 seconden noteerde de regerend kampioen in zijn Mopar Express Lane/Rocky Boots Dodge Charger R/T de snelste tijd van het weekend, klopte daarmee Worsham en mocht voor de tweede keer in twee weken op het podium plaatsnemen.

phoenix schumacher a1

Sterk herstel
Ook in de Top Fuel klasse in de finale een confrontatie tussen rijders van Don Schumacher Racing en Kalitta Motorsports en ook hier trok het eerstgenoemde team aan het langste eind. Na zijn mindere start van het seizoen op Pomona was Tony Schumacher in Phoenix beter op dreef en schakelde op weg naar de eindstrijd achtereenvolgens in de kwart en halve finale zijn teamgenoten Spencer Massey en Antron Brown uit. In de andere halve finale bleek Doug Kalitta te sterk voor Pomona-winnaar Shawn Langdon en plaatste zich daarmee voor de eindstrijd.

phoenix schumacher p

Met zijn 3,75 seconden was Kalitta echter niet opgewassen tegen de 3,720 seconden van Schumacher. De U.S. Army-piloot noteerde daarmee op het beslissende moment de snelste tijd van het weekend en pakte zijn eerste zege van het seizoen.

phoenix brogdon

Primeur voor Rodger Brogdon
In de Pro Stock klasse werd regerend kampioen Erica Enders met haar eigen wapens verslagen. Dit seizoen rijdt Rodger Brogdon met motoren van Elite Motorsports, het team waarvoor Enders uitkomt en dat was op Pomona in de tijden al te zien. Dat Elite Motorsports zijn klanten goed bedient, werd in Phoenix meer dan duidelijk. In de halve finale klopte Brogdon nieuwbakken Elite Motorsports-rijder Drew Skillman om in de finale Enders met 6,56 tegen 6,64 seconden het nakijken te geven. Door zijn zege voert Brogdon voor het eerst in zijn carrière de tussenstand in het kampioenschap aan, al zegt dat natuurlijk nog weinig na twee van de 24 races.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet