Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Winter in Californië is warm

kop

De Circle K Winternationals is achter de rug en het snelste circus ter wereld is weer op pad. Met temperaturen van boven de twintig graden sloeg het woord 'winter' alleen maar op het jaargetijde en was de warmte een welkome onderbreking van de net ingevallen Nederlandse koude. Wat er in de wedstrijd gebeurde, was al eerder hier te lezen. Onderstaand nog een klein overzicht van wat er verder op Auto Club Raceway at Pomona te zien en te horen viel.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

De historische baan van Pomona met op de achtergrond de karakteristieke San Gabriel Mountains
bergen

En het was best wel een beetje druk
druk

Tommy Johnson Jr.(rijder van de Make-A-Wish Dodge Funny Car) met rechts op de foto Terry Chandler.
chandler.01

Terry Chandler werd onlangs in een krantenartikel 'de meest invloedrijke vrouw van het Amerikaans dragracen' genoemd. Chandler raakte bij de sport betrokken door haar broer Johnny Gray. Toen de voormalig Funny Car-piloot van Don Schumacher Racing stopte, nam Chandler het sponsorstokje over. De familie Gray maakte fortuin in de olie-industrie en Chandler besloot met eigen geld een auto van Don Schumacher Racing te financieren om daarop aandacht te vragen voor een goed doel. Dat werd Make-A-Wish en naast het werven van fondsen werden ook ernstig zieke kinderen bij races uitgenodigd. Na er vorig jaar al voorzichtig een begin mee te hebben gemaakt, heeft Chandler besloten dit jaar een tweede auto van Don Schumacher Racing te financieren en daarop aandacht te vragen voor de Infinite Heroes Foundation, een stichting die op allerlei gebieden steun verleent aan oorlogsveteranen.
chandler.05

chandler.06

chandler.07

chandler.02

Traxxas, fabrikant van radiografisch bestuurbare modelauto's, is de hoofdsponsor van Courtney Force en ook naast de baan zeer actief met demonstraties van hun producten.
traxxas.01

Maar ook op andere manieren weet Traxxas aandacht te trekken
traxxas.02
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet