Algemeen

Dragracing: Records en verrassingen op Tierp Arena

ps malmgren
Michael Malmgren

Alund wordt verrast, Petersson verrast
Pro Stock kende met elf deelnemers op Tierp Arena een mooi veld. In de kwalificatie toonde Jimmy Alund weer zijn klasse door met 6,532 seconden afstand te nemen van de concurrentie. In een keurige 6,59 seconden pakte Thomas Lindström plek twee terwijl Magnus Petersson (6,63) en Michael Malmgren (6,68) de top vier completeerden.

ps alund.hf
Jimmy Alund (voorgrond) laat zich verrassen door Michael Malmgren

Uiterst verrassend werd Lindström in de kwartfinale al uitgeschakeld. Nog groter was de sensatie in de halve finale. De om zijn superieure reactietijden bekendstaande Alund werd ondanks een veel snellere run (6,58 tegen 6,67 seconden) aan de startlichten geklopt door de veelal traag reagerende Malmgren. Daarmee liet de regerend kampioen een uitgelezen kans liggen om de achterstand op lijstaanvoerder Malmgren te verkleinen. In de andere halve finale klopte Petersson Tommy Leindahl en stond in de finale.

ps finale
Magnus Petersson (voorgrond) in de finale naar zijn eerste overwinning

In een spannende run was het vervolgens Petersson die Malmgren in 6,66 tegen 6,67 seconden het nakijken gaf en zo voor het eerst in zijn nog korte Pro Stock-carrière de winst greep. Een mooie prestatie voor dit familieteam. In de titelstrijd heeft Malmgren nu een voorsprong van dertien punten op Petersson en achttien op Alund. Ook hier belooft het met twintig punten voor elke gewonnen ronde in Engeland dus een spannende strijd te worden.

psb lyren
Kalle Lyrén

Snel
Bij de motoren telden de wedstrijden op Tierp Arena niet mee voor het FIM Europees Kampioenschap. Dat nam niet weg dat er een mooie strijd te zien was en er diverse snelle tijden op de klokken verschenen. Zo waren in de Pro Stock Bike klasse winnaar Kalle Lyrén en runner-up Fredrik Fredlund goed voor tijden van 7,03 seconden.

ssb buttigieg.02
Shaun Buttigieg

In de klasse Super Street Bike was Shaun Buttigieg meegereisd met teambaas Chris Polidano en profiteerde van de uitstekende baancondities op Tierp. Na al een serie 7,3-secondenruns zette de Maltees tijdens de eliminaties een onvoorstelbare 7,109 seconden op het scorebord.

ssb buttigieg.01
Vreugde bij Chris Polidano
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet