Algemeen

Dragracing: Wild'r at Heart klaar voor een enerverend seizoen

weurf kop

Ramon van der Weurf staat dit seizoen een aantal mooie uitdagingen te wachten. Eerst is er het unieke avontuur waarbij de 'Wild'r at Heart' '71 Dodge Charger Nostalgia Funny Car op Curaçao in actie komt. Terug in Europa volgt er een druk schema met fraaie wedstrijden tegen het snel groeiende contingent nostalgia-racers. Met de hulp van de Zweedse meestertuner Adam Flamholc ziet Van der Weurf het seizoen vol vertrouwen tegemoet en kan niet wachten om weer achter het stuur van de Charger te kruipen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings, team

In 2011 maakten Ramon van der Weurf en zijn team de eerste run met de zelfgebouwde 'Wild'r at Heart' '71 Dodge Charger, de eerste Nostalgia Funny Car van Nederland. Daarmee werd de trein aan het rollen gebracht en is nooit meer gestopt. "Het is heel bijzonder wat we vanaf het begin allemaal meemaken rondom de Nostalgia Funny Car. We worden in Engeland en op Hockenheim uitgenodigd om te komen rijden en overal is het enthousiasme bijzonder groot. 'Living the dream' is hierop zeker van toepassing en dit wordt weer een jaar met veel hoogtepunten", aldus een enthousiaste 'Rockin' Ramon van der Weurf.

weurf 3

Racen op Curaçao
Een absoluut hoogtepunt nadert nu al snel. Eind april/begin mei komt de 'Wild'r at Heart' '71 Dodge Charger Nostalgia Funny Car in actie op Curaçao! Op uitnodiging van de organisatie rijdt Van der Weurf een aantal runs tijdens het grootste dragrace-evenement van de Caribische regio, de International Drag Race. "Dat wordt echt heel apart. De mensen zijn daar zo gek van de sport, dat wordt echt een bijzondere belevenis", blikt Van der Weurf vooruit.

weurf hh
Ook dit jaar weer bij de Nightshow op Hockenheim

Maar terug in Europa gaat het snel verder. "Op Santa Pod zijn we uitgenodigd voor Dragstalgia, waar de eerste Nostalgia Funny Car wedstrijd in Europa op het programma staat. En dan te bedenken dat ik samen met de Time Warp van Wendy Baker twee jaar geleden de eerste Europese side-by-side Nostalgia Funny Car run reed. Nu staan er zes van deze Funny Cars ingeschreven en de verwachting is dat er nog een paar bij gaan komen. Verder rijden we dit jaar de Nostalgia Nationals op het Engelse Shakespeare County Raceway, de Mopar Nationals op Santa Pod en staat de Nightshow tijdens de NitrOlympX op Hockenheim weer op het programma."

weurf flamholc
Adam Flamholc

Steun uit Zweden
Belangrijk nieuws voor het team en iets dat de snelheid zeker ten goede zal komen, is de verbintenis met Adam Flamholc, de Zweedse Pro Mod en Funny Car-piloot, motorbouwer en tuner. "Met gepaste trots kan ik inderdaad melden dat Adam Flamholc medesponsor is geworden van het team. De motor is volledig opnieuw opgebouwd bij MMR (Malmö Motorrenovering) in Malmö, het bedrijf van Adam. Hij zal ons daarnaast ook begeleiden tijdens enkele evenementen. Aangezien hij zowel in Europa als Amerika aan competities meedoet, is Adam op dit moment de meest ervaren Pro Mod-rijder van Europa. In drie jaar tijd heeft hij ongeveer 700 runs gemaakt. Met zijn kennis en ervaring en de hulp van MMR staat dit garant voor kwaliteit én snelheid! Daarnaast is ons brandstofsysteem weer geflowed en opnieuw samengesteld door Adam's Amerikaanse crewchief Mike Canter. Verder heeft Mick Snyder van Snyder Motorsports een nieuwe converter samengesteld en geleverd. Dit gaat zeker tot snellere tijden en hogere eindsnelheden leiden. De Snyder familie heeft de Lencodrive ontwikkeld en is wereldwijd de absolute specialist op dit gebied. We hebben dan ook hoge verwachtingen van dit seizoen."

weurf 2

Kendall en Roltrex
Maar naast de nieuwe hulp van MMR mogen Van der Weurf en zijn team ook weer rekenen op de trouwe supporters van het eerste uur. Zo is Kendall nog steeds even enthousiast over de ontwikkelingen en steunt het team ook dit jaar weer. "Kendall is van oudsher onlosmakelijk met de racerij verbonden en de kwaliteit van hun oliën heeft zich ook bij ons ondertussen zeker bewezen. De 'GT-1 Racing Green' motorolie is onmisbaar en de heavy duty olie voor de transmissie meer dan uitstekend. Daarnaast steunt ook Roltrex Cargo Broker ons dit jaar weer. Roltrex is dé specialist in het vervoer wereldwijd en zorgt er onder andere voor dat het transport naar Curaçao perfect wordt afgehandeld", besluit Van der Weurf.

weurf 4
Klaar voor actie

Als laatste voorbereiding op de trip naar Curaçao werd vorige week de motor van de 'Wild'r at Heart' '71 Dodge Charger voor het eerst dit jaar opgestart en dat verliep perfect. Daarmee is de auto race-klaar en kan deze week in de container worden geladen voor de reis richting Curaçao.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet