Algemeen

Dragracing: Tierp en Euro Finals in Speedgroup nieuwsbrief

speedgroupnwl 11

De elfde Speedgroup Club Europe nieuwsbrief van 2013 staat online. In deze editie een uitgebreide terugblik op de iets meer dan een week geleden verreden Scandinavian Internationals op het Zweedse Tierp Arena en een vooruitblik op de komend weekend te verrijden European Finals op Santa Pod, de afsluitende ronde van het FIA en FIM Europees Kampioenschap. Speciale aandacht is er in dit nummer voor de drie Nederlandse rijders Marc Meihuizen, Robert Joosten en David Vegter die zulke hoge ogen gooien in de Pro Modified klasse.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

Speedgroup Club Europe is een initiatief van Speedgroup, de drijvende kracht achter het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing en de EDRS European Drag Racing Series. De Speedgroup Club Europe newsletter 11 van 2013 is te lezen via de volgende link: club.speedgroup.eu/newsletters/2013/edition11

In deze Speedgroup newsletter wordt uitgebreid teruggeblikt op de Scandinavian Internationals. Tijdens deze vijfde ronde van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing werden op het fraaie Tierp Arena bijna alle Europese records aan flarden gereden. Naast een algemeen verslag tevens een reportage per klasse. Verder wordt in een apart artikel aandacht besteed aan het Nederlandse Pro Modified supertrio Marc Meihuizen, Robert Joosten en David Vegter, op dit moment de nummers drie, vier en vijf in het FIA EK.

Laatste ronde
Komend weekend staat met de European Finals op Santa Pod alweer de zesde en laatste ronde van het FIA Europees Kampioenschap op het programma. Ook komen de motoren weer in actie, zij treden aan voor hun vierde en laatste ronde van het FIM Europees Kampioenschap. Hoewel in een aantal klassen de leider in de tussenstand de titel al bijna niet meer kan ontgaan, wordt het in Engeland in andere klassen nog bijzonder spannend.

Naast de FIA en FIM klassen wordt er op Santa Pod een uitgebreid programma afgewerkt in de Sportsman klassen. Hierin komen zoals inmiddels bijna gebruikelijk weer veel Nederlandse rijders in actie. De kwalificaties voor de Sportsman klassen beginnen al op donderdag, de FIA en FIM klassen komen vrijdag voor het eerst in actie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet