Algemeen

Dragracing: Hockenheim en Tierp in Speedgroup nieuwsbrief

speedgroup nwsl 10 kop

De tiende Speedgroup Club Europe nieuwsbrief van 2013 staat online. In deze editie een uitgebreide terugblik op de iets meer dan een week geleden verreden NitrOlympX op de Rico Anthes Quartermile van de HockenheimRing en tevens een vooruitblik op de komend weekend te verrijden Scandinavian Internationals op Tierp Arena. Verder onder andere aandacht voor het Belgische Top Methanol Funny Car team van Danny Bellio.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

Speedgroup Club Europe is een initiatief van Speedgroup, de drijvende kracht achter het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing en de EDRS European Drag Racing Series. De Speedgroup Club Europe newsletter 10 van 2013 is te lezen via de volgende link: club.speedgroup.eu/newsletters/2013/edition10

NitrOlympX
Uiteraard wordt in deze Speedgroup newsletter uitgebreid teruggeblikt op de van 9 tot en met 11 augustus verreden NitrOlympX. Deze vierde ronde van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing op de volledig vernieuwde Rico Anthes Quartermile van de HockenheimRing was in alle opzichten een doorslaand succes. Naast een algemeen verslag tevens een reportage per klasse. Verder wordt in aparte artikelen aandacht besteed aan Danny Bellio, de sympathieke Belgische Top Methanol Funny Car piloot die op Hockenheim zijn rentree maakte, Michael Gullqvist, de Zweedse leider in de tussenstand van het Pro Modified kampioenschap en Magnus Petersson, de Zweedse nieuwkomer in Pro Stock die zo opvallend presteert.

speedgroup nwsl 10 bellio

33 Pro Mods in Tierp!
De rijders van het FIA Europees Kampioenschap krijgen weinig rust want komend weekend staat met de Scandinavian Internationals op Tierp Arena alweer de vijfde ronde van het kampioenschap op het programma. Het belooft in Zweden een bijzonder spectaculaire wedstrijd te worden. Met elf Top Fuelers wordt zelfs het aantal van Hockenheim alweer overtroffen en nog gekker is het in de klasse Pro Modified waar maar liefst 33 rijders aan de kwalificaties beginnen voor 16 plaatsen in de eliminaties. De Nederlandse eer wordt in deze klasse weer hooggehouden door Robert Joosten, Marc Meihuizen en David Vegter. Meihuizen staat derde in de titelstrijd, Vegter vierde, terwijl de steeds sterker presterende Joosten inmiddels de zesde plaats bezet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet