Algemeen

Dragracing: NitrOlympX revancheert zich

Sportsman klassen
Naast de klassen die streden om punten voor het FIA en FIM Europees Kampioenschap kende de NitrOlympX ook dit jaar weer een omvangrijk programma voor de Sportsman klassen. Niet alleen waren er flink wat Nederlanders ingeschreven, deze landgenoten kwamen ook nog tot keurige prestaties, waardoor er diverse bekers richting Nederland verdwenen.

spet leersum
Wouter van Leersum

Super Pro ET
In de klasse Super Pro ET onder de 27 deelnemers met Tom van der Wijden en Wouter van Leersum twee Nederlanders. Met een 16de plaats voor Van Leersum en een 17de voor Van der Wijden stond het Nederlandse tweetal in de kwalificatie nog dicht bij elkaar in de buurt.

spet wijden
Tom van der Wijden

Van Leersum had in de kwalificatie al indruk gemaakt door constant kort op zijn index te rijden en waar Van der Wijden strandde in de eerste eliminatieronde, was Van Leersum met zijn Camaro ervaren en winnende Super Pro ET-rijders als André Müller, René Kloss en René Ehrismann te snel af en plaatste zich voor de finale.

spet leersum f
Problemen voor Wouter van Leersum in de finale tegen Mark Flavell

Helaas was in de halve finale de versnellingsbak kuren gaan vertonen en hoewel Van Leersum nog wel aan de start verscheen, was hij kansloos tegen de Engelse routinier Mark Flavell. Een runner-up positie was echter ook een meer dan fraaie beloning voor een sterke race.

sg let
Ron van Let

Super Gas
Maar het kon nog beter. In de klasse Super Gas drie Nederlanders onder de twintig deelnemers. Ronald van Let bracht het tot de vierde kwalificatiepositie, Stevan Reffeltrath tot plek zes, terwijl zijn Orange Country teamgenoot Cas van de Mosselaar met een 19de plaats net buiten de eliminaties viel.

sg reffeltrath f
Stevan Reffeltrath (voorgrond) in zijn finale tegen Oscar Scappocin

Waar Van Let in de eerste eliminatieronde sneuvelde met een rood licht, verging het Reffeltrath een stuk beter en wist hij zelfs tot de finale door te dringen. Daarin moest Reffeltrath het opnemen tegen Oscar Scappocin, de ervaren Italiaan die in de kwalificatie op de eerste plaats was geëindigd. Scappocin dook echter onder de index waardoor de overwinning met Reffeltrath naar Nederland ging.

jd celestin
David Celestin

Junior Dragster
Junior Dragster was met 26 deelnemer uit onder andere Engeland en Zweden uiterst sterk bezet. In dit gezelschap met David Celestin en Ivana van den Berg twee Nederlanders.

jd berg
Ivana van den Berg

Celestin kwalificeerde zich als 19de terwijl Van den Berg de 20ste tijd op de klokken zette. Het Nederlandse tweetal won de eerste eliminatieronde, maar strandde vervolgens in ronde twee.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet