Algemeen

Dragracing: NitrOlympX revancheert zich

tmfc andreasson
Leif Andreasson

Vijf binnen 0,05
Een fraaie strijd was er ook in de klasse Top Methanol Funny Car. In de kwalificatie bedroeg het verschil tussen de eerste vijf rijders niet meer dan 0,05 seconde. De lijst werd aangevoerd door Jonnie Lindberg (5,621 seconden), met op twee Ulf Leanders (5,623 seconden) en op drie de broer van Jonnie, Johan Lindberg (5,633 seconden). Pas op vier de aanvoerder in de tussenstand Leif Andreasson (5,658 seconden) en op vijf Adam Flamholc (5,672 seconden). Bij zijn eerste optreden van het jaar had Danny Bellio te kampen met een onwillige motor en moest daardoor genoegen nemen met plaats zeven. Na de kwalificaties werd de oorzaak van het 'niet op toeren komen van de motor' gevonden en dus ging het Belgische team toch weer met vertrouwen de eliminaties in.

tmfc bellio
Danny Bellio

En inderdaad bleek het probleem bij Bellio opgelost, maar de 6,31 seconden was niet voldoende om Leanders (5,64 seconden) in de kwartfinale van de zege af te houden. In de halve finale wachtte voor Leanders Johan Lindberg, die na een 5,64 seconden in de eerste ronde (tegen Jürgen Nagel), in de halve eindstrijd er met 5,61 seconden nog een schepje bovenop deed en Leanders kansloos liet.

tmfc lindberg
Johan Lindberg

Aan de andere kant van de eliminatieladder had Andreasson in de eerste ronde meteen na de start tractieproblemen en zag Flamholc naar de overwinning rijden. In de halve finale was Jonnie Lindberg de volgende tegenstander van Flamholc en met een zege voorkwam de Zweed een volledige Lindberg finale. Johan Lindberg had na zijn achterasproblemen op de eerste kwalificatiedag duidelijk de juiste set-up gevonden, want in opnieuw een uiterst scherpe 5,622 seconden liet de oudste van de twee broers in de finale Flamholc (5,78 seconden) achter zich en pakte de winst.

tmfc finale
Adam Flamholc (voorgrond) redt het niet tegen de snellere Johan Lindberg

Omdat de top vier uit het kampioenschap daarmee in precies de omgekeerde volgorde eindigde (en punten pakte) is de kop nog dichter bij elkaar gekomen. Flamholc is nu de nieuwe leider, op vijf punten gevolgd door zowel Johan als Jonnie Lindberg en daar weer tien punten achter Andreasson.

ps petersson
Magnus Petersson

Tweestrijd
Pro Stock is en blijft dit jaar een tweestrijd tussen meervoudig kampioen Jimmy Alund en regerend kampioen Thomas Lindström. In alle drie de finales stond dit tweetal al tegenover elkaar, waarbij Alund twee keer de winst greep. Op Hockenheim was het niet anders, al ligt de concurrentie op geringe afstand wel op de loer. Met 6,653 seconden pakte Alund de snelste kwalificatietijd, op twee gevolgd door Lindström met 6,691 seconden. Daarachter Michael Malmgren (6,72 seconden) en de in zijn eerste jaar verrassend snelle Magnus Petersson (6,79 seconden).

ps alund
Jimmy Alund

In de eliminaties maakten Alund en Lindström geen fouten en bereikten met overwinningen in de halve finales op Petersson en Malmgren voor de vierde keer dit jaar de eindstrijd.

ps finale
Jimmy Alund brengt de stand tegen Thomas Lindström (voorgrond) op 3 tegen 1

Met een van hem bekend snelle reactietijden pakte Alund op de startlijn een voorsprong en dat bleek nodig ook, want met 6,707 tegen 6,716 seconden toverde Lindström de snellere tijd op het scorebord. Het was echter niet genoeg om Alund te achterhalen en met een verschil van 0,035 seconde bracht de meervoudig kampioen de uitslag in de onderlinge finales van dit jaar op drie tegen één.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet