Algemeen

Dragracing: MPM Top Fuel Racing verder zonder Eddie Corr

MPM Top Fuel Racing en Eddie Corr hebben besloten met onmiddellijke ingang ieder hun eigen weg te gaan. In 2005, het jaar waarin Lex Joon met zijn MPM Top Fuel-dragster de FIA Europese titel veroverde, was Corr crewchief van de Nederlander. Na de uitschakeling in de kwartfinale tijdens de Main Event op Santa Pod, de eerste ronde van het FIA EK 2006, hebben de partijen besloten niet met elkaar verder te gaan.

Joon over deze beslissing. “We zijn Eddie heel erg dankbaar voor wat hij voor ons gedaan heeft. We hebben mede door zijn toedoen meer inzicht gekregen in de problemen en geheimen van het tunen van een Top Fueler. Er zijn vorig jaar ondanks de titel veel technische problemen geweest en motoronderdelen kapot gegaan. Voor dit jaar wilden we een andere aanpak waardoor dit niet meer zou gebeuren. De eerste wedstrijd op Santa Pod liep echter toch op een teleurstelling uit. In goed overleg heeft Eddie deze week besloten zich terug te trekken.”

 corr, visser

Geheel rechts Sebastiaan Visser, derde van rechts Eddie Corr

De taken als crewchief (en daarmee dus de verantwoording van de tuning van de auto) worden overgenomen door Sebastiaan Visser en Lex Joon zelf. Visser is al jaren een vaste waarde binnen het team en fungeerde vorig seizoen al als rechterhand van Corr en Joon. Bij afwezigheid van Corr namen Joon en Visser vorig jaar al een paar keer de honneurs waar en reed de Nederlander juist bij die gelegenheden zijn snelste runs van het seizoen. Om zelf meer tijd en aandacht aan hun nieuwe taken als crewchiefs te kunnen besteden, heeft het team Hans Brings aangetrokken. Brings was de afgelopen vijftien jaar de technische man achter Pro Modified-rijder Henri Joosten en zal binnen MPM Top Fuel Racing de monteurs onder zijn technische leiding en hoede nemen.

tekst en foto: Remco Scheelings
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet