Algemeen

Dragracing: Verlengde Fiero krijgt een tweede kans

Nadat al deze werkzaamheden waren afgerond, was het wachten op beter weer, waarbij de lange winter niet meewerkte. "Eind maart was er eindelijk een mooi weekend en kon onder de partytent in de tuin het chassis gespoten worden, een maand later gevolgd door het plaatwerk. Daarna kwam het leukste, het opbouwen, maar ook het spannendste moment, hoe zou het eindresultaat eruit zien? En om eerlijk te zijn, wij vinden dat de Fiero er alleen maar op vooruit is gegaan."

eijskoot 03

Tijdens een testweekend half mei in het Duitse Bitburg konden de eerste meters met de vernieuwde Fiero worden gemaakt. "Dat was uiteraard reuze spannend. Hoe gaat de auto het doen, hoe remt, stuurt en schakelt hij en het belangrijkste, gaat hij rechtuit of is het nog steeds afwachten welke kant hij op gaat tijdens het overschakelen?"

eijskoot 04

Maar ook dat ging super en de Fiero ging recht en strak over de baan. Alleen wat motorische probleempjes gooiden roet in het eten, maar die hoopt het team voor de Quartermile Nationals opgelost te hebben. "Wij gaan er in ieder geval helemaal voor en hopen op een lekker en gezellig seizoen met mooi en droog weer", aldus Eijskoot vol zelfvertrouwen. Frank Eijskoot en zijn fraaie Fiero zijn voor het eerst te zien tijdens de openingswedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap, de Quartermile Nationals die gehouden worden van 21 tot en met 23 juni op Dragstrip Drachten.

eijskoot 05
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet