Algemeen

Dragracing: Speedgroup newsletter 3 met veel voorbeschouwingen

speedgroup newsletter3 kop

De derde Speedgroup Club Europe nieuwsbrief van 2013 staat online. In deze overvolle editie uitgebreide voorbeschouwingen op het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing dat eind deze maand op Santa Pod van start gaat. Daarnaast komen ook de circuits die dit jaar weer worden aangedaan ruimschoots aan bod. Maar natuurlijk nog veel meer nieuws.


Tekst: Remco Scheelings

Speedgroup Club Europe is een initiatief van Speedgroup, de drijvende kracht achter het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing en de EDRS European Drag Racing Series. De Speedgroup Club Europe newsletter 3 van 2013 is te lezen via de volgende link: club.speedgroup.eu/newsletters/2013/edition3

Eind mei gaat op de Engelse baan van Santa Pod Raceway het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing van start. In deze Speedgroup newsletter een uitgebreide voorbeschouwing per klasse en een voorzichtige voorspelling omtrent de titelfavorieten. Het FIA Europees Kampioenschap doet ook dit jaar weer de banen van Santa Pod (twee keer), Tierp Arena (twee keer), Alastaro en Hockenheim aan. Alle circuits belichten hun plannen voor het nieuwe seizoen, waarbij het grootste nieuws natuurlijk deze winter was dat zowel Santa Pod als Hockenheim van nieuw en speciaal asfalt zijn voorzien.

Uiteraard komen ook weer enkele teams en rijders aan bod en in dit geval zijn dat de broers Lindberg en Adam Flamholc. Verder een voorbeschouwing op de EDRS European Drag Racing Series, de door Speedgroup opgezette wedstrijdserie voor Sportsman klassen. Speciale aandacht hierbij voor het team van de Zweedse zusjes Johanna en Marita Granholm.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet