Algemeen

Dragracing: Amerikanen zorgen voor vol Zandvoort

kop

American Sunday heeft inmiddels een vaste plaats op de kalender van Circuit Park Zandvoort ingenomen. En terecht want onder een stralende zon trokken de Amerikanen afgelopen zondag weer drommen volk richting het duinencircuit. Naast streetlegal dragraces kon er genoten worden van demo's van bepaald niet-streetlegal dragracers, veel 'no substitute for cubic inches' voertuigen en heel veel ander 'stars en stripes'-spektakel. Een kleine foto impressie.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

Bij de streetlegal dragraces waren het weer vooral de op Dragstrip Drachten actieve rijders die de dienst uitmaakten en aantoonden dat dragracen heel wat meer vaardigheden vereist dan vaak wordt gedacht. Grote man was opnieuw Ed Breedveld (kopfoto) die er voor het tweede jaar op rij met de hoofdprijs vandoor ging.

Richard Minderhoud neemt het op tegen Ed Breedveld
mindh breedv

Veel aandacht trokken de demo's van de dragracers die normaal gesproken in Nederland alleen op Drachten te bewonderen zijn. Het geluid, de enorme hoeveelheden pk's en de burn out-rook lokten veel publiek richting tribune en pitsdak.

Shari Oomen maakte op Zandvoort de eerste meters in haar nieuwe Super Pro ET dragster
oomen a 1

oomen a 2

Concentratie bij de 17-jarige Shari Oomen
oomen p

Ook voor Wilco Sijm waren het de eerste meters met zijn nieuwe Super Pro ET Altered
sijm 1

En hij had het zeker naar zijn zin
sijm p
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet