Algemeen

Dragracing: Don Schumacher Racing ook 4Wide vooraan

char_kop

Met overwinningen van Spencer Massey (Top Fuel, links op de foto) en Matt Hagan (Funny Car, rechts) was Don Schumacher Racing ook bij de NHRA 4Wide Nationals op zMAX Raceway het meest succesvolle team. De enige dragrace per jaar waar met vier auto’s naast elkaar wordt gereden, leverde in de Pro Stock klasse een zege op voor Mike Edwards. Hoewel de Camaro-rijder tot op heden in alle vijf de wedstrijden de snelste kwalificatietijd op de klokken had gezet en op zMAX Raceway het nationale Pro Stock-record aanscherpte, was het pas de eerste overwinning van het jaar voor de voormalig kampioen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: NHRA

zMAX Raceway in Charlotte is het enige dragrace-complex ter wereld met vier banen naast elkaar. Eénmaal per jaar wordt er met de 4Wide Nationals ook daadwerkelijk met vier naast elkaar gereden en daarmee trekt deze wedstrijd in de NHRA Mello Yello Drag Racing Series altijd extra veel belangstelling.

char_massey
Spencer Massey

DSR
In de Top Fuel klasse ging de snelste kwalificatietijd naar Shawn Langdon van Al-Anabi Racing, gevolgd door Spencer Massey. De eerste eliminatieronde leverde als enige grote verrassing op, de uitschakeling van regerend kampioen Antron Brown, maar de Don Schumacher Racing-piloot had dan ook de pech om het op te moeten nemen tegen onder andere zijn teamgenoot Massey en de snelle Brandon Bernstein. Andere afvallers waren Leah Pruett, die ondanks een persoonlijk record als vierde de finish passeerde en Brittany Force. In de daaropvolgende eerste halve finale eindigden Massey en Bernstein opnieuw op de plaatsen één en twee, waarbij Morgan Lucas weliswaar de snelste tijd liet noteren, maar op reactietijd werd uitgeschakeld. In de tweede halve finale plaatsen Langdon en Tony Schumacher zich voor de eindstrijd.

char_tf_finale 

In de finale (foto boven) was het vervolgens Massey die zijn drie concurrenten te snel af was en voor Don Schumacher Racing de overwinning greep. Met een tweede plaats voor Tony Schumacher maakte de U.S. Army-piloot het DSR succes compleet. Langdon passeerde als derde de finish terwijl Bernstein genoegen moest nemen met plaats vier.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet