Algemeen

Dragracing: Lindberg-broers zetten hoog in

lindberg_kop

Lindberg Brothers Racing gaat dit jaar een meer dan serieuze aanval doen op de titel in het FIA Europees Kampioenschap Top Methanol Funny Car. Jonnie Lindberg komt voor het tweede jaar in deze snelste Funny Car klasse van het EK uit, terwijl zijn broer Johan overstapt van de Pro Mods naar de Top Methanol Funny Cars. Na wat ‘shoppen in de States’ kwamen de broers terug met de ex Frank Manzo en ex Brian Thiel Chevrolet Monte Carlo’s en daarmee beschikt het Zweedse team over absoluut topmateriaal.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Lindberg Brothers Racing

Na een paar leerjaren in eigen land maakte Lindberg Brothers Racing in 2010 zijn entree in het FIA Europees Kampioenschap. Met Johan Lindberg aan het stuur en zijn jongere broer Jonnie als crewchief, pakte het team in zijn eerste jaar, met uit Amerika gekocht topmateriaal, meteen de titel in de Pro Modified klasse. Terwijl Johan in de Pro Mod van het team actief bleef, kroop ook Jonnie vorig jaar voor het eerst achter het stuur en wel van een al wat oudere in Zweden gekochte Top Methanol Funny Car.

lindberg_001
Jonnie Lindberg, Frank Manzo en Johan Lindberg

Dragracen is zo ongeveer het enige dat Johan en Jonnie in het leven serieus nemen en dus wordt er na dit leerjaar in de voor het team nieuwe klasse in 2013 flink uitgepakt. Een paar weken geleden hebben de broers in Amerika de Frank Manzo (Al-Anabi) Chevrolet Monte Carlo gekocht, terwijl men tevens beslag wist te leggen op een slechts een paar races oude, identieke auto van Brian Thiel. Daarmee beschikken Johan (30) en Jonnie (24) over absoluut topmateriaal. Met de nieuwe auto’s zullen de broers het FIA Europees Kampioenschap Top Methanol Funny Car gaan bestrijden. Johan ziet de voor hem nieuwe klasse als een volgende uitdaging, terwijl het team met twee nagenoeg identieke combinaties meer data kan vergaren. De professionele aanpak heeft ertoe geleid dat Chevrolet Sweden en de grote Zweedse bouwfirma Pålplintar als hoofdsponsors zijn toegetreden. Overigens is de vader van de broers de bouwer en grootaandeelhouder van Tierp Arena, de fraaie Zweedse dragrace-tempel een kleine honderd kilometer boven Stockholm.

lindberg_003
De broers bij hun nieuwe aanwinst

Aardig detail is dat Adam Flamholc, een andere Zweedse Pro Modified-piloot, dit jaar ook zijn debuut maakt in de Top Methanol Funny Car klasse en ook al een ex Frank Manzo auto aan de start brengt. Flamholc blijft echter ook nog actief in de Pro Modified klasse. De Pro Mod van Lindberg Brothers Racing is verkocht aan een rijder die ermee in actie zal komen in lagere Sportsman klassen.
 
lindberg_004
De Monte Carlo in Al-Anabi kleuren bij de laatste race in Amerika
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet