Algemeen

Dragracing: No Explosion maar wel Quartermile

quartermile_logo

Bij de naam Explosion komt het wellicht niet vreemd over, maar de kogel is door de kerk. Rijdersvereniging Explosion houdt op te bestaan en maakt plaats voor Stichting Quartermile. Deze nieuwe stichting gaat samenwerken met Quartermile Events, waardoor de organisatie van de drie geplande dragraces voor het Open Nederlands Kampioenschap in Drachten verzekerd is.

Tekst: Remco Scheelings

Na een op z’n zachtst gezegd turbulente winter waarin rijdersvereniging Explosion en promotor van de dragraces op Drachten Quartermile Events (de werknaam van Xpo Events) het over diverse zaken niet eens konden worden en het bestuur van Explosion enkele weken geleden het bijltje erbij neergooide, is het interim bestuur tot de conclusie gekomen dat het voortzetten van Explosion een onhaalbare zaak is geworden. Daarmee komt er een eind aan de vereniging die decennialang de organisatie van de Nederlandse dragraces in Drachten verzorgde.

Stichting Quartermile wordt nu de nieuwe ‘rijdersclub’ die gaat samenwerken met de sinds twee jaar op Drachten opererende promotor Quartermile Events. Een aantal wedstrijdtechnische taken, zoals bijvoorbeeld de tijdwaarneming, zal worden overgenomen door de DHRA, de afgelopen jaren verantwoordelijk voor de streetlegal competities. Hoewel er nog een aantal formaliteiten moet worden afgehandeld, is het daarmee nu zeker dat er dit jaar weer drie dragraces voor het Open Nederlands Kampioenschap in Drachten georganiseerd gaan worden.

De data zijn al enige tijd geleden vastgelegd en luiden als volgt:
21-23 juni Drachten Nationals
12-14 juli Drachten Internationals
16-18 augustus Drachten Finals
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet