Algemeen

Dragracing: Courtney Force naar Funny Car pole op Pomona

za_courtney_a

De laatste twee kwalificatieruns voor de NHRA O’Reilly Auto Parts Winternationals hebben bij de Funny Cars toch nog een nieuwe leider opgeleverd. Ondanks de hoge temperaturen en daarmee niet ideale omstandigheden snelde Courtney Force in haar derde run naar een tijd van 4,036 seconden en verwees daarmee Jack Beckman naar plaats twee. Bij de Top Fuelers verbeterde Tony Schumacher zijn tijd van vrijdag met 0,005 seconde en bleef daarmee op de nummer één kwalificatiepositie. Bij de Pro Stockers kwam de pole van Mike Edwards geen moment in gevaar. De Top Alcohol klassen reden op zaterdag al hun eerste eliminatieronde en daarbij deed Fred Hanssen het bij de dragsters uitstekend door zijn run winnend af te sluiten. Bij de Funny Cars werd Leif Andreasson door een technisch probleem uitgeschakeld.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

De derde en vierde kwalificatierun van de Winternationals, de eerste van de 24 races omvattende NHRA Mello Yello Drag Racing Series, werden op zaterdag onder een brandende zon en hoge temperaturen verreden. Geen ideale omstandigheden om tot snelle tijden te komen.

za_courtney_p
Alle reden voor een big smile bij Courtney Force

Desondanks snelde bij de Funny Cars Courtney Force in haar derde run naar een tijd van 4,036 seconden, goed voor een sprong van de derde naar de eerste plaats. Jack Beckman en Gary Densham verbeterden hun eerder gereden tijden (4,045 en 4,053 seconden) niet en zakten daardoor een plaatsje.

za_densham
Gary Densham kwam na zijn schade van donderdag met een andere body op de proppen

Een goede dag was er ook voor Del Worsham. De DHL Kalitta Motorsports-piloot verbeterde zich tot 4,054 seconden en bezet daarmee de vierde kwalificatiepositie. Robert Hight en John Force, de twee teamgenoten van polesitter Courtney Force, deden het op zaterdag een stuk beter dan de twee dagen daarvoor, maar bleven toch steken op een elfde en twaalfde kwalificatiepositie.

za_worsham
Del Worsham

za_capps
De Don Schumacher Racing teamgenoten Ron Capps (voorgrond) en Johnny Gray beginnen vanaf plaats zes en zeven aan de eliminaties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet