Algemeen

Dragracing: Van Leersum ’68 Camaro onthuld

leersum_01

In Den Haag is zaterdagavond de ’68 Camaro onthuld waarmee Wouter van Leersum komend seizoen zijn debuut maakt in de klasse Super Pro ET. Het Nederlandse dragracen heeft er met de uit Amerika geïmporteerde, dik 1.600 pk en in 2009 gebouwde Camaro niet alleen weer een bijzonder fraaie, maar ook snelle auto bij.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

De drukbezochte onthulling vond plaats bij Automobielbedrijf van Leersum en Zn. Met als crewchief zijn broer Antoon en goede vriend Bas Zwaartman was Wouter van Leersum de afgelopen jaren met een Chevrolet Nova actief in de klassen Super Gas en Super Comp. Met name in de Super Gas klasse boekte Van Leersum Racing vele successen, met als hoogtepunten een overwinning tijdens een grote internationale wedstrijd op Santa Pod in 2006 en de Nederlandse Super Gas titel in 2009. Dit jaar eindigde Van Leersum als runner-up in het Open Nederlands Super Gas kampioenschap.leersum_02

leersum_03

Zoals het nu eenmaal in autosportkringen gaat, wilden de twee broers sneller en dus werd besloten de vertrouwde Nova te verkopen en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. In Amerika werd een ’68 Camaro gevonden. Aangezien de eerste contacten met de eigenaar zeer voorspoedig verliepen, werd al snel koers gezet richting Amerika, de deal gesloten en zelfs al de eerste meters met de nieuwe aanwinst gemaakt. De fraai gewrapte ‘68 Camaro is gebouwd op basis van een chassis van het gerenommeerde Vanishing Point, dateert uit 2009 en heeft er pas een run of vijftig opzitten. De auto werd in Amerika ingezet in de klasse Top Sportsman en heeft als kwartmijlrecords staan 7,17 seconden en 305 km/u. Het chassis voldoet echter aan de hoogste specificaties en is goedgekeurd voor tijden tot 6,0 seconden.

leersum_05
Veel nieuwsgierige blikken voor de Camaro
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet