Algemeen

Dragracing: Pro Dutch Racing mikt op passende seizoensfinale

ef_voor_joosten_01

Met de European Finals op Santa Pod wordt komend weekend in Engeland het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing afgesloten. Pro Dutch Racing wil bij deze laatste wedstrijd van het seizoen de goede vorm van Hockenheim doortrekken en omzetten in een klinkend resultaat. Naast een topklassering in de wedstrijd maakt Pro Dutch Racing ook nog kans op de hoofdprijs in de Pro Mod Exhaust Coating.de Shootout Challenge, een wedstrijd tussen de acht rijders die over het gehele seizoen 2011 genomen het beste presteerden in de kwalificaties.

Tekst: p.r.
Foto’s: Remco Scheelings

De European Finals op Santa Pod vormt traditioneel het sluitstuk van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing. Met deze vijfde en laatste wedstrijd van dit prestigieuze kampioenschap keert de Europese dragrace-elite terug naar de baan waar het seizoen eind mei ook begon. Mede geholpen door de nieuwe motor in de ’70 Camaro trok Pro Dutch Racing drie weken geleden tijdens de NitrOlympX op Hockenheim met steeds betere tijden de stijgende lijn van dit seizoen in versneld tempo door. Op Santa Pod wil Pro Dutch Racing 2011 dan ook met een klinkend resultaat afsluiten om zo met een goed gevoel aan de voorbereidingen van het seizoen 2012 te kunnen beginnen. Met 22 deelnemers is de Pro Modified klasse echter ook nu weer de beste en sterkst bezette klasse van het FIA EK en dus wacht Pro Dutch Racing een forse uitdaging.

ef_voor_joosten_02

Pro Dutch Racing sloot de NitrOlympX af met een 6,24 seconden, goed voor de tiende kwalificatiepositie. Met weer enkele verbeteringen en aanpassingen die in de vier kwalificatieruns kunnen worden gedaan hoopt Pro Dutch Racing een flink stuk onder deze tijd te duiken waardoor Robert Joosten zich in Engeland tijdens de kwalificaties hoog in de toptien kan nestelen. Tijdens de eliminaties is vervolgens alles mogelijk en behoort een topklassering gezien de stijgende vorm van het team zeker tot de mogelijkheden. Momenteel staat Robert Joosten in de tussenstand na vier races op een elfde plaats in het kampioenschap maar met een goed resultaat tijdens de European Finals ligt een plaats in de toptien binnen handbereik.

ef_voor_joosten_03

Pro Dutch Racing is ook nog in de race voor een prijs in de Pro Mod Exhaust Coating.de Shootout Challenge. Hierin strijden de rijders die het afgelopen seizoen tijdens de kwalificaties het beste scoorden tegen elkaar om een hoofdprijs van € 2.000,00. Deze ‘wedstrijd in de wedstrijd’ wordt in eliminatie-vorm gehouden tijdens de kwalificaties van vrijdag en zaterdag. Als plaatsvervanger van de afwezige Adam Flamholc neemt Robert Joosten het op vrijdagmiddag in de eerste ronde met zijn Pro Dutch Camaro op tegen regerend Europees Pro Modified kampioen Johan Lindberg. De halve finale en finale van de Pro Mod Exhaust Coating.de Shootout Challenge wordt verreden tijdens de derde en vierde kwalificatiesessie van zaterdag.

ef_voor_joosten_04

De kwalificaties van de European Finals staan voor vrijdag 9 en zaterdag 10 september op het programma terwijl de eliminaties op zondag 11 september worden afgewerkt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet