Algemeen

Dragracing: Hoe ‘wild’ kan een Nostalgia Funny Car zijn

weurf_nfc_02

Vorig jaar mei waren op AUTOSPORT.nl de eerste foto’s te zien van het nieuwe, in aanbouw zijnde en unieke wapen van dragracer Ramon van der Weurf, een ’71 Dodge Charger Nostalgia Funny Car. Het project vergde uiteindelijk zoveel tijd dat het wedstrijddebuut moest worden uitgesteld tot 2011. Eind vorig jaar werd de auto bij sponsor Six-Pack Speedshop officieel gepresenteerd en inmiddels is het prachtige eindresultaat van ‘Wild’r at Heart’ in een fraaie fotoserie vastgelegd. Van der Weurf is dit jaar met zijn unieke Charger te bewonderen in Drachten en heeft daarnaast wedstrijden in Engeland en Duitsland op de kalender staan.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Team Kendall Liquid Titanium

De ‘Wild’r at Heart’ ’71 Dodge Charger is de eerste Nostalgia Funny Car in Nederland en volledig door Ramon van der Weurf en zijn vaste vriendengroep gebouwd. Het chassis is van een ex Bucky Austin Top Alcohol Funny Car terwijl de ’71 Charger-body werd besteld bij The Funny Factory in Amerika. De body moest echter worden verlengd en het chassis ingekort voordat Van der Weurf het door hem gewenste resultaat had bereikt. De Hemi-motor is afkomstig uit een Pro Modified bolide, meet 526ci en is goed voor rond de 2.500 pk. Het volledig in stijl opbouwen van de auto vergde uiteindelijk vele maanden maar zoals in bijgaande fotoserie is te zien overtreft het eindresultaat zelfs alle hooggespannen verwachtingen.
 
weurf_nfc_03

Six-Pack Speedshop, Kendall, Roltrex en Cargo Broker treden op als hoofdsponsors van dit unieke project. Nostalgia dragracing, het dragracen met replica’s van auto’s uit het verleden en oude modellen heeft in Amerika de laatste jaren een enorme vlucht genomen waarbij de startvelden die van gewone dragraces soms zelfs overtreffen. Het fenomeen waait nu ook over naar Europa en Santa Pod heeft dit jaar met Dragstalgia zelfs voor het eerst een exclusief voor nostalgische dragrace-voertuigen bestemde wedstrijd op de kalender gezet. In Zweden zijn reeds enkele Nostalgia Funny Cars actief maar de Wild’r at Heart Charger is wat uitstraling betreft deze exemplaren ruimschoots de baas. Meer informatie over Wild'r at Heart is te vinden op de website van het team: www.teamliquidtitanium.nl.

weurf_nfc_04

weurf_nfc_05

weurf_nfc_06

weurf_nfc_07

Normaal wil je de achterkant van je tegenstander niet zien, maar in dit geval ligt dat toch iets anders……
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet