Algemeen

Dragracing: David Vegter promoveert naar Pro Modified

 vegter.pm

Zo moet het nieuwe wapen van David Vegter er uit komen te zien

Opnieuw positief nieuws uit de Nederlandse Dragrace-sport: na Robert Joosten maakt nu ook David Vegter de overstap naar de snelste doorslammer-klasse, de Pro Modified. Steeds meer Nederlandse dragracers wagen de stap en stromen door naar hogere en internationaal aansprekende klassen.


tekst en foto: Remco Scheelings

Vegter kwam de laatste jaren uit in de klassen Super Gas en Super Comp en behaalde daarin ook internationaal een aantal hoge klasseringen. De opvallende en vertrouwde ’68 Camaro is inmiddels naar Oostenrijk verkocht en zal helaas niet meer in Nederland te bewonderen zijn.

 vegter.300

David Vegter in Drachten met de vertrouwde Camaro.

Het jaar 2006 zal door Vegter en zijn Team Force of Habit worden gebruikt om de nieuwe auto op te bouwen. Het chassis zal in Duitsland worden vervaardigd door Klaus Romahn. Een bijpassende Camaro-body is inmiddels in Canada besteld. Alle overige werkzaamheden zullen door het team zelf worden uitgevoerd. Begin 2007 zal het nieuwe wapen in de Pro Modified-klasse moeten debuteren.

Pro Modified is de snelste klasse voor ‘auto’s met deuren’ (doorslammers). Pro Mods leggen de ¼ mijl af in 6,2 seconden en bereiken daarbij een eindsnelheid van meer dan 350 kilometer per uur. Met ingang van komend seizoen heeft het Europees Kampioenschap is deze klasse de officiële FIA-status.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet