Algemeen

Dragracing: Team Force opnieuw snel

Ook in het tweede testweekend voor aanvang van de NHRA POWERade Drag Racing Series heeft Team Force laten zien klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Net als een week eerder in Las Vegas zetten de auto’s van Force in Phoenix Arizona de drie snelste Funny Car-tijden op de klokken.


In Phoenix was het echter teambaas John Force zelf die de ranglijst aanvoerde. Met een tijd van 4,736 seconden bleef hij zijn twee teamgenoten Robert Hight en Eric Medlen (allebei 4,743 seconden!) nipt voor. Daarmee is in ieder geval duidelijk dat het drietal over identieke Ford Mustangs beschikt. Team Force sluit vandaag, maandag, het testen af en reist dan terug naar de thuisbasis in Californië om het materiaal voor te bereidingen voor de seizoensstart in Pomona, 10 tot en met 13 februari. Cruz Pedregon verraste bij de Funny Cars met een vierde plaats (4,748 seconden) gevolgd door een druk experimenterende Del Worsham (4,791 seconden).

Bij de Top Fuelers was het Doug Kalitta die met 4,497 seconden een uiterst snelle tijd op de klokken zette. Hiermee werd duidelijk dat de nummer twee van vorig seizoen de juiste afstelling van zijn nieuwe chassis gevonden heeft. Met een nieuw persoonlijk record (4,507 seconden) legde Morgan Lucas beslag op de tweede positie, gevolgd door Brandon Bernstein. Met een vijfde en een zesde plaats (4,540 en 4,541 seconden) toonden ook de andere twee Kalitta Motorsport-dragsters (Scott Kalitta en Dave Grubnic) aan over voldoende basissnelheid te beschikken.

Ook Don Schumacher Racing was bij de test aanwezig. Tony Schumacher zette in de U.S.Army Top Fueler op de eerste dag met 4,541 seconden een goede tijd op de klokken. Daarna reisde het rijderskwartet Schumacher, Gary Scelzi, Whit Bazemore en Ron Capps af naar een show om daar acte de presence te geven. Testrijders Dale Pulde en Mike Dunn namen de Funny Car-taken over maar konden geen indrukwekkende tijden op de klokken zetten. Vandaag, maandag, keren de vaste rijders terug om hun werk voort te zetten.

Tekst: Remco Scheelings
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet