Algemeen

Dragracing: Pomona klaar voor de 50ste Winternationals

wd_kop

Woensdag werden in Pomona de laatste voorbereidingen getroffen voor de 50ste Winternationals. De eerste ronde van de NHRA Full Throttle Drag Racing Series trapt donderdag af met één kwalificatieronde. Terwijl het op dinsdag nog regende en in de bergen een vers pak sneeuw viel, zijn de vooruitzichten met bijna zomerse temperaturen zeer goed.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

Genoeg activiteit in de pits van Pomona. Diverse teams waren nog aan het opbouwen terwijl ook de niet onbelangrijke technische keuring op het programma stond. Een kleine rondgang.

wd_hagan

Een grote nieuwe sponsor bij Don Schumacher Racing. De Dodge van Matt Hagan zal vanaf nu in de kleuren van DieHard op de baan verschijnen. DieHard is een merk van Sears en levert onder andere acculaders. Voor Sears betekent het een rentree in de dragrace-sport aangezien het bedrijf eerder met zijn merk Craftsman nadrukkelijk op de dragstrip aanwezig was. Subsponsor op de auto blijft Shelor.com, het autobedrijf van de ouders van Matt Hagan.

wd_brown

Met ingang van dit seizoen prijkt de U.S Army niet alleen op de auto van Tony Schumacher maar is men ook subsponsor van zijn teamgenoot Antron Brown. Voor Brown is de U.S. Army geen onbekende. Voordat Brown overstapte naar de Top Fuelers reed hij vele jaren voor Don Schumacher Racing in U.S. Army-kleuren op een Pro Stock Bike.

wd_bernstein

Het is even wennen, na 30 jaar geen Budweiser-rood bij Bernstein maar het blauw van Copart, het grootste online autoveilingbedrijf van Amerika.

wd_force

John Force viert zijn 25-jarige verbintenis met Castrol met een in een speciaal kleurenschema uitgevoerde Mustang
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet