Algemeen

Dragracing: Jean Dulamon stapt over naar Pro Modified

dulamon_promod

Jean Dulamon maakt komend seizoen de overstap naar de klasse Pro Modified. De snelle Fransman die de afgelopen jaren veelvuldig in Drachten te bewonderen was, heeft in Amerika de ’68 SS Camaro van Shafiroff Racing gekocht waarmee Vinny Budano drie opeenvolgende titels behaalde in het NMCA Pro Street World Championship.

Tekst: Remco Scheelings
Foto: Remco Scheelings en pr

Jean Dulamon is de laatste jaren niet alleen de snelste Franse dragracer maar tevens één van de drijvende krachten achter de dragrace-sport in eigen land. In Nederland verwierf Dulamon vooral bekendheid door zijn optredens in Drachten. Bij de Dutch Finals van 2008 doorbrak Dulamon voor het eerst in zijn carrière de 300 km/u barrière.

dulamon_dragster
De vertrouwde dragster staat te koop

Dit jaar deed Dulamon daar met zijn inmiddels van een nieuwe motor voorziene dragster nog een schepje bovenop. Hoewel de Fransman in zijn meer dan 20-jarige carrière nog nooit onder de 7-seconden grens was gekomen liet Dulamon tijdens de Finals de klokken stilstaan bij 6,78 seconden en 320 km/u!

dulamon_promod_1

De dragster staat nu echter (zonder motor) te koop. In Amerika heeft Dulamon beslag weten te leggen op de Shafiroff Racing ’68 SS Camaro waarmee Vinny Budano in 2005, 2006 en 2007 het NMCA Pro Street World Championship wist te veroveren. De auto is gebouwd bij Tim McAmis Race Cars en heeft een carbon body. In het vooronder ligt straks een 734ci (12 liter) door Shafiroff geprepareerde motor die met behulp van lachgasinjectie ruim boven de 2.000 pk moet komen. Verder is de Camaro uitgerust met alles wat maar aan moderne Amerikaanse spullen voorhanden is hetgeen na enige gewenning moet resulteren in tijden waarmee Dulamon kan concurreren met de Europese top. De Fransman heeft dan ook de wedstrijden van het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap op zijn kalender gezet. Daarmee heeft dit toch al sterk bezette kampioenschap er weer een nationaliteit bij.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet