Algemeen

Dragracing: Robert Hight stap dichter bij eerste Funny Car-titel

zo_hight

Door een overwinning in Las Vegas is Robert Hight een flinke stap dichter bij zijn eerste Funny Car-titel gekomen. Met nog één race te gaan heeft de rijder van John Force Racing een veilige voorsprong van 105 punten op zijn teamgenoot Ashley Force. Bij de Pro Stockers kan Mike Edwards de titel bijna niet meer ontgaan. Uitermate spannend gaat het worden in de Top Fuel klasse. Het verschil tussen leider Tony Schumacher en Larry Dixon bedraagt nog maar één punt. In het weekend van 14 en 15 november moet in Pomona de beslissing vallen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

In Las Vegas, de 23ste en voorlaatste wedstrijd van de NHRA Full Throttle Drag Racing Series werd lijstaanvoerder Tony Schumacher al in de kwartfinale uitgeschakeld door nota bene zijn teamgenoot Cory McClenathan.

zo_schumacher
Tony Schumacher wordt geklopt door Cory McClenathan (voorgrond)

Larry Dixon kreeg daarmee de kans zijn achterstand op de regerend kampioen verder te verkleinen. De Al-Anabi/Alan Johnson Racing-rijder klopte in de halve finale McClenathan en moest het vervolgens in de finale opnemen tegen Spencer Massey, dit jaar Dixon’s plaatsvervanger binnen het team van Don Prudhomme. Dat het vinden van de juiste set-up niet alleen maar wetenschap is bleek in de eindstrijd toen de door Alan Johnson getunede auto van Dixon op de startlijn meteen up in smoke ging. Massey pakte daarmee de zege terwijl Dixon niet optimaal profiteerde van de misstap van Schumacher.

zo_massey
Spencer Massey lijkt met zijn tweede zege op weg naar de titel van rookie of the year

Het verschil tussen de nummers één en twee bedraagt nu nog maar één punt terwijl McClenathan op plaats drie met een achterstand van 48 punten ook nog niet kansloos is. Het belooft over iets meer dan een week in Pomona een fraaie ontknoping te worden. Het duel tussen Schumacher en Dixon is extra beladen omdat meestertuner Alan Johnson, die Schumacher naar vijf opeenvolgende titels leidde, nu de crewchief en mede-teameigenaar is van de auto van Dixon.

zo_dixon
Larry Dixon kan de eerste Top Fuel-titel pakken voor Al-Anabi
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet