Algemeen

Dragracing: MPM Top Fueler in Amerika

vegas_voor_auto_1

Nog één week en dan maakt Lex Joon als eerste Nederlander in de geschiedenis zijn opwachting in de NHRA Full Throttle Drag Racing Series. Inmiddels is de container met daarin de MPM Top Fueler en alle benodigde reserveonderdelen in Los Angeles aangekomen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: team

vegas_voor_auto_2

Een vooruit gereisde monteur van het team heeft de container de afgelopen dagen uitgeladen en zal dit weekend de MPM Top Fueler voorzover nodig weer opbouwen. De auto staat momenteel in Los Angeles waar het team gebruik maakt van de werkplaats van Worsham Racing. Een truck van Worsham Racing zal de MPM Top Fueler na het weekend richting Las Vegas Motor Speedway vervoeren. Dinsdagavond arriveert Lex Joon zelf in Las Vegas waarna de rest van het team direct volgt.

vegas_voor_auto_3

Vrijdag staan in Las Vegas de eerste twee kwalificatiesessies op het programma en maakt Joon als eerste Nederlander zijn debuut in de zwaarste dragrace-competitie ter wereld. Met maar liefst 25 inschrijvingen voor de 16 beschikbare plaatsen in de eliminaties wordt kwalificeren al een hele klus. Naast Joon zullen uit Europa Thomas Nataas en Stig Neergard hun Amerikaanse debuut maken. Ook Urs Erbacher is van de partij maar de Zwitser was al vaker in Amerika actief. Las Vegas is de 23ste wedstrijd in de NHRA Full Throttle Drag Racing Series en met na Vegas nog één race te gaan kunnen de eerste beslissingen vallen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet