Algemeen

Dragracing: Ook Stig Neergard naar Vegas en Pomona

vegas_voor_neergard_a
Stig Neergard

Las Vegas en Pomona krijgen een Europese invasie te verwerken. Maar liefst vier Europanen zullen tijdens deze twee laatste wedstrijden van de NHRA Full Throttle Drag Racing Series in de Top Fuel-klasse actief zijn. Deze week voegde de Deen Stig Neergard zich bij het al langer bekende trio Lex Joon, Urs Erbacher en Thomas Nataas. Eén Europeaan in de persoon van Derek Flynn waagt zijn kansen in de Top Alcohol Dragster-klasse.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings


De laatste twee wedstrijden in de NHRA Full Throttle Drag Racing Series mogen zich verheugen in een grote Europese belangstelling. In de Top Fuel-klasse was de deelname van Lex Joon, Thomas Nataas en Urs Erbacher al enige tijd bekend.

vegas_voor_nataas
Thomas Nataas in de auto van Andersen Racing tijdens een testrun op Santa Pod

Voor Joon en Nataas is het hun Amerikaanse debuut. De Nederlander vertrouwt op zijn eigen MPM Top Fueler. De Noor bestuurt de auto van Andersen Racing waarmee Andy Carter de Europese titel veroverde. Erbacher reed al eerder in Amerika en heeft daar zelfs twee auto’s staan.

vegas_voor_neergard_p
Stig Neergard

Meer dan één Europese deelnemer in de Top Fuel-klasse was al een record maar deze week is daar met de Deen Stig Neergard nog een vierde bijgekomen. Neergard reageerde op een oproep van de Paton-familie dat hun Top Fueler voor de twee afsluitende evenementen te huur was. Na enig onderhandelen waren de partijen er snel uit en dus geeft ook de nummer drie uit het FIA Europees kampioenschap acte de presence. Kwalificeren voor de zestien beschikbare plaatsen in de eliminaties wordt in Las Vegas al een heel probleem want inmiddels heeft zich een (voor dit jaar) recordaantal van 26 Top Fuelers voor de wedstrijd aangemeld.

vegas_voor_flynn
Derek Flynn

Bij de Top Alcohol Dragsters rijdt Derek Flynn in een auto van Larry Miersch. Voor de Engelsman, een vaste deelnemer aan het FIA Europees kampioenschap, is het ook zijn Amerika-debuut. Flynn mag zeker in Nederland op extra sympathie rekenen aangezien hij met zijn bedrijf Gold RV hoofdsponsor is van de Junior Dragster van Lisa Selles. Tot slot verschijnt in de klasse Stock Eliminator de Engelsman Spencer Tramm aan de start.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet