Algemeen

Dragracing: Jan Muren weer terug in Pro Stock

Het is niet bij een dreigement gebleven. Jan Muren keert dit seizoen terug in het FIA Europees Pro Stock kampioenschap. Met een nieuwe Pontiac Grand Am behoort de nummer twee van 2002 en 2003 tot de kanshebbers op de Europese titel.


Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen 2003 maakte Jan Muren bekend een ‘sabbaticalyear’ in te lassen om wat meer tijd aan zijn gezin en zijn zaak te kunnen besteden. Muren was toen net voor de tweede opeenvolgende keer als runner up geëindigd in het FIA Europees Pro Stock kampioenschap. Wel wist de Zweed te melden vermoedelijk in 2005 alweer terug te keren naar de Europese circuits. Het jaar 2004 zou gebruikt worden om de ‘oude Oldsmobile’ te vervangen door nieuwer en sneller materiaal.

Zeer recent heeft Muren bekend gemaakt inderdaad in 2005 zijn rentree te vieren. Uit Amerika is een Pontiac Grand Am geïmporteerd voorzien van een carbon fiber bodywork. Een nieuwe motor moet voor nog meer snelheid zorgen dan het laatste jaar waarin Muren actief was. Muren hoopt met de nieuwe combinatie in de buurt van de 6,85 seconden te komen; nieuwe Europese records derhalve.

Met de rentree van Muren belooft het Pro Stock kampioenschap één van de beste van de afgelopen jaren te gaan worden. Naast regerend kampioen Jimmy Alund zal Michael Malmgren ongetwijfeld uit zijn op revanche. Met zijn nieuwe motor zal ook de nummer drie van vorig seizoen, Jackie Hansen voor de overwinning gaan. Onlangs werd al bekend dat Magnus Hansson met de ex Greg Anderson Pontiac Grand Am over een absolute winner gaat beschikken. Aan dit rijtje favorieten kan dus nu zondermeer ook Jan Muren worden toegevoegd.

Tekst: Remco Scheelings
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet